Doi barbati, unul dintre ei angajat la Gruparea de Jandarmi Timisoara, au fost prinsi in flagrant in timp ce jefuiau trei cetateni pakistanezi care se cazasera la o pensiune din Timisoara, informeaza Mediafax. Jandarmul prins in flagrant de politisti si-a prezentat demisia sambata dimineata, dupa incident. Cei trei cetateni pakistanezi aveau forme legale de sedere in Romania, fiind inregistrati la Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta pentru Refugiati.

Purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, Madalina Mezdrea, a informat ca un jandarm din Timisoara alaturi de un prieten al sau au fost dusi la audieri la Politia municipiului Timisoara, dupa ce in noaptea de vineri spre sambata au fost prinsi in flagrant in timp ce jefuiau trei cetateni pakistanezi cazati la o pensiune din municipiu.

Potrivit reprezentantului IPJ Timis, "doua persoane au intrat in pensiune, prezentandu-se ca fiind politisti si motivand ca au de facut verificari in legatura cu cetateni straini cazati acolo. Au intrat in camera unde erau cazati cei trei pakistanezi, unde, folosindu-se de amenintari cu acte de violenta, au incercat sa ii deposedeze de banii si bunurile pe care le aveau asupra lor. Negasind bani, au luat telefoanele mobile ale celor trei, moment in care au fost surprinsi de politistii Biroului de Investigatii Criminale. Cei doi suspecti au fost dusi la audieri la politie, urmand sa fie facute cercetari pentru talharie si uzurpare de calitati oficiale".

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Politiei de Frontiera Timisoara, Mihaela Les, a declarat pentru Mediafax ca cei trei cetateni pakistanezi au forme legale pentru Romania. "Cei trei cetateni din Pakistan au forma legala pentru Romania, ei sunt inregistrati la Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta pentru Refugiati din Timisoara. Dupa cum se cunoaste, acest centru nu are regim inchis, iar cei inregistrati pot locui si in alte locatii", a declarat Mihaela Les.

De acest caz se ocupa Politia municipiului Timisoara, unde au fost audiati cei doi suspecti de jaf.

Intrebata daca pakistanezii au fost filati de politistii de frontiera in momentul jafului, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Madalina Mezdrea, a declarat ca nu are aceasta informatie. "Au aparut, intr-adevar, speculatii ca cei trei cetateni pakistanezi ar fi fost in vizorul politistilor de frontiera in momentul jafului, insa noi nu detinem aceste informatii", a declarat Mezdrea.

Potrivit unui comunicat de presa transmis sambata de reprezentantii Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara, jandarmul prins in flagrant de politisti a demisionat in cursul dimineatii. In comunicat se arata ca barbatul era subofiter, iar in momentul incidentului se afla in timpul liber.

"Subofiterul, aflat in timpul liber, a participat la savarsirea unor fapte incompatibile cu calitatea de militar. Incepand cu data de 19 ianuarie subofiterul si-a dat demisia, iar cazul a fost preluat de IPJ Timis pentru continuarea cercetarilor", precizeaza reprezentantii Jandarmeriei Timisoara.