Premierul Victor Ponta urmeaza sa faca publica, miercuri, prima lista a celor care detin locuinte de protocol si de serviciu de la Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), anunta Agerpres.

'Maine (miercuri - n.r.) dau prima lista a tuturor celor care au locuinte de protocol si de serviciu. Absolut toti, nu exista nicio exceptie de pe lista - cu functia, suprafata si cat plateste chiria. Mi-a promis secretarul general ca pana la sfarsitul saptamanii am lista cu persoanele juridice - fundatii, asociatii, iar pana luni am lista cu toate vilele de protocol care sunt ale RA-APPS', a afirmat marti seara, intr-o emisiune la Realitatea tv, Victor Ponta.

Premierul a mentionat ca va cere sa se stabileasca cu exactitate categoriile de beneficiari ai locuintelor de serviciu, fiind de parere ca acestea trebuie sa se limiteze la 'ministri si eventual secretarii de stat'.

'Sunt cam multi care sunt asimilati. Sunt o multime de oameni din diverse institutii. Sunt si persoane care nu au locuinte de serviciu, ci pur si simplu contracte de inchiriere, unii cu chirii destul de mari', a precizat Victor Ponta.

In context, el a afirmat ca senatorul Mircea Geoana plateste o chirie de 3.200 de euro pentru locuinta de la RA-APPS.

'Orice guvern din lume are cativa demnitari - nu prea multi, dar le stabilim rangul: consilier prezidential, care e la rang de ministru - pentru acestia tin 20 - 30 - 50 de apartamente si din cele Dumnezeu stie cate vile de protocol tinem zece ca presedintele, presedintele Senatului, primul-ministru sa mearga la Neptun sau la Predeal sau la Covasna. Restul trebuie vandute', a spus Victor Ponta.

Premierul a mai afirmat ca Executivul 'nu este agentie imobiliara si nici nu este un bun administrator de agentie imobiliara'.

Pe 7 ianuarie, Victor Ponta a anuntat ca va fi publicata pe site-ul Guvernului lista completa a celor care beneficiaza de locuinta de la RA-APPS.