Daca se trece clasa pregatitoare la gradinita, copiii care acum sunt la grupa mare vor ramane in gradinita si nu vor mai exista locuri pentru cei care trebuie sa intre in grupa mica, a afirmat luni, la Digi TV, fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu, care apreciaza ca 150.000 de copii de 3 ani nu vor putea sa mearga la gradinita.

"Gratie introducerii clasei pregatitoare la scoala, pentru prima data anul acesta a fost primul in care au fost suficiente locuri in gradinite: prin introducerea clasei pregatitoare in scoli s-au eliberat peste 110.000 de locuri in gradinite", a spus fostul ministru, care a fost si artizanul acestei reforme.

In cazul in care clasa zero va trece la gradinitia, asa cum doreste premierul Victor Ponta, "invatatoarele care in acest an au clasa a IV-a vor fi mutate la gradinita si vor prelua clasa pregatitoare". "Vor ramane 7.000 de sali de clasa goale in scoli, care acum sunt echipate pentru cei care sunt in clasa pregatitoare. Ce se va intampla cu mobilierul si materialele didactice cumparate anul acesta in scoli, vor fi mutate in gradinite?", se intreaba Daniel Funeriu, care in prezent este consilier prezidential.

Fostul ministru sustine, fara a cita insa o statistica, ca 85% dintre parintii copiilor de clasa pregatitoare sunt foarte multumiti de actualul sistem iar 83% dintre copii spun ca sunt fericiti ca sunt la scoala in loc de gradinita. "Sa ne aminitm ca pentru ei facem aceste lucruri, nu pentru orgoliul de a schimba ce au facut bun cei dinaintea noastra. Din datele ministerului reiese ca 97% dintre copii au avut anul acesta loc in scoli, deci se adevereste ca cei care spuneau ca nu sunt locuri in scoli minteau", a argumentat acesta.