Urna cu cenusa lui Sergiu Nicolaescu a fost ridicata de vaduva acestuia miercuri, in jurul orei 13.00, de la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, unde trupul neinsufletit al regizorului a fost incinerat sambata, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai municipalitatii.

Familia lui Sergiu Nicolaescu nu a facut un anunt oficial cu privire la locul in care va fi depusa cenusa regizorului. Potrivit unor declaratii ale Iolandei Nicolaescu, sora regizorului, cenusa ar putea fi depusa initial la cimitirul Bellu din Bucuresti, dupa care ar putea fi mutata la cavoul familiei aflat in cimitirul din Targu-Jiu.

Sergiu Nicolaescu a decedat pe 3 ianuarie, in urma unor complicatii cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, au anuntat reprezentantii Spitalului Elias din Bucuresti, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 si recent fusese operat de peritonita.

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat pe 5 ianuarie, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, cu onoruri militare, la ceremonie participand familia, prietenii si apropiatii regizorului, printre care s-a aflat si fostul presedinte Ion Iliescu.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la varsta de 82 de ani, a strans, la capatul unei cariere de peste 40 de ani, o colectie impresionanta de peste 60 de filme in care a imbracat, pe rand sau, uneori, chiar in acelasi timp, haina de regizor, scenarist si actor, cu o abilitate neobisnuita.