Isteria schimbarii permisului. In ultimele cinci zile au fost eliberate carnete de conducere cat intr-o luna: peste 55.000 in toata tara
Potrivit acestuia, in luna octombrie 2012 au fost eliberate 53.000 de permise si in noiembrie, 56.000 de permise.
Comisarul sef Mihai Enache a precizat ca in ultimele cinci zile lucratoare au fost eliberate aproximativ 55.000 de permise de conducere, dintre care 9.000 in 27 decembrie, 8.000 in 28 decembrie, 11.300 in 3 ianuarie, 10.500 in 4 ianuarie si 17.000 de permise in 7 ianuarie.
In Bucuresti au fost eliberate in octombrie 2012 aproximativ 285 de permise pe zi, in noiembrie aproximativ 344 de permise pe zi, in timp ce in zilele de 4 si 7 ianuarie s-au eliberat 1.500 si, respectiv, 2.000 de permise pe zi, a mai spus Mihai Enache.
Purtatorul de cuvant al DRPCIV a adaugat ca, in ultima perioada, s-a lucrat peste program pentru rezolvarea tuturor solicitarilor.
"S-a lucrat si sambata si se va lucra in fiecare sambata pana la data de 19 ianuarie. Usile se inchid la ora 19.30, dupa care lucratorii nostri stau la serviciu pana cand se rezolva solicitarile tuturor persoanelor aflate, in acel moment, in sediile noastre", a declarat Enache pentru sursa citata.
Isteria de la ghiseele de eliberare a carnetelor de conducere a fost creata pentru ca dupa data de 19 ianuarie, Codul Rutier se modifica, iar soferii vor fi obligati sa faca vizita medicala si sa obtina un certificat din care sa rezulte ca nu sufera de boli care ii impiedica sa conduca, fapt care va implica si costuri suplimentare.
Taxa pe care o vor plati soferii la preschimbarea permiselor de conducere ramane aceeasi, adica 68 de lei insa, va fi obligatorie vizita medicala, ceea ce va implica si costuri suplimentare, pentru fiecare consultatie de specialitate in parte.
Oficialul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor a explicat ca una dintre cele mai importante modificari aduse legii este legata de valabilitatea permiselor de conducere. Astfel, noile permise vor fi valabile zece ani in cazul soferilor amatori, la fel ca si pana acum, si cinci ani pentru profesionisti, perioada in cazul acestora fiind redusa la jumatate.

INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României
Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
Asta e tara in care traim, numai cu smenuri umblam.
Se vrea, chipurile, vizita medicala din cinci in cinci ani dar la anumite centre medicale, unde anumiti medici isi vor incasa spaga restarurata prin aceasta masura, din care spaga se va unge vechiul si mereu noul mecanism de Stat.
Vor fi unii care vor sari in apararea masurii "ca fiind absolut necesara" pentru a diminua numarul accidentelor. Acelora le adresez intrebarea: cate accidente se intampla din cauza starii de sanatate a soferilor si cate din teribilism, alcool, droguri, neatentie, indisciplina....etc si nu in ultimul rand din cauza starii proaste a cailor de rulare supraaglomerate, prost semnalizate si neantretinute ?
Ar fi interesanta o statistica a cauzelor accidentelor dar desigur, nu ar mai aduce "fondurile" atat de necesare unora.
Curios cum te-ai gandit direct la spaga. De obicei vizita medicala se face fara spaga, daca n-ai nimic de ascuns.
Si oare "teribilisti" nu sunt si unii care au probleme cu capul si n-ar trebui sa mai conduca?
Sunt batrani de 80 de ani care abia mai merg si ei conduc, desi au reflexele unui om beat.
La fel sunt si tineri care abia vad si conduc.
E adevarat ca este un mic deranj vizita medicala, dar beneficiile sunt mult mai mari as zice.
De asta se da de cele mai multe ori spaga, sa-si faca treaba!
Cei care insa au probleme si trec vizita medicala e alta problema.
Dati exemplul batranilor de 80 de ani si tinerilor care abia vad. Ar fi interesant de stiut, cati dintre acestia au fost cauza accidentelor iar in ce priveste teribilismul si "problemele cu capul", intrati intr-o zona periculoasa. Pe vremea impuscatului erai teribilist si aveai probleme cu capul daca erai contra regimului si aveai un aviz medical negativ de la psihiatru. Sper sa nu se mai revina la astfel de cazuri, chiar daca motivele teribilismului sun altele.
Curios cum nu v-ati gandit tocmai la spaga caci vizita medicala este doar pe hartie si nu pentru ca ai probleme medicale ci doar pentru ca....se poate iar centrele unde se vor putea face aceste vizite vor fi unele speciale. Ar trebui sa va mai interesati.
Logic nu ar fii nici o problema ca sa-ti faci acea fisa medicala,cu atat mai mult cu cat iti verifici,personal,starea de sanatate!!!!
Si de ce oamenii guvernului ai lasa pe acesti ciumpalaci care stau toata ziulica la ghisee,stiind ca de fapt legifereaza o hotie si o minciuna???
Odata pentru ca guvernul ia niste bani grei in aceasta perioada,in al doilea rand asa inteleg uselistii sa guverneze o tara formata dintro populatie amorfa,imbecilizata si fara coloana vertebrala si o alta parte din populatie lasa si iresponsabila!!!!!
Nu cred ca se poate face ceva in aceasta tara,fara un ajutor integral si cu participarea directa a Parlamentului European!!!!!
Noi nu mai avem Parlament,justitie,sanatate,politie,politicieni,membri ai guvernului din tara si din Bucuresti ,responsabili,cinstiti,echilaterali,obiectivi,cunoascatori in domeniul ,lor!!!!!
Noi avem ciumpalaci, intro tara cu o populatie obosita,mancata de mizeria morala,saracita de cultura si educatie,care conduc dupa bunul lor plac!!!!!
Dar....eu sunt medic. Va zic din experienta mea (ca medic de familie, dar si de medicina muncii) ca 90% din diagnosticele puse "la rece", adica NU in urgenta se pun la astfel de vizite obligatorii. Romanii NU merg la medic de buna voie.
De obicei afla ca au ceva, periculos chiar (cum ar fi o hipertensiune de 24-25) ,din banala vizita medicala obligatorie de la servici, cand se insoara, cand vor sa plece intr-o tara unde viza le cere si un aviz medical, cand...iata...trebuie sa schimbe permisul!...
Cu riscul de a enerva foarte multa lume, in Romania e nevoie de cat mai multe controale de rutina obligatorii pentru ca astia nu merg la medic nici taiati!!!!....