Toate drumurile nationale si judetene au fost deszapezite, iar alimentarea cu energie electrica in localitatile afectate de viscol a fost reluata, a declarat miercuri ministrul Apararii, Mircea Dusa, precizand ca peste 30.000 de angajati ai ministerelor de resort precum si din structuri locale au fost angrenate in ultima perioada, la nivel national, in actiuni de deszapezire si salvare de vieti omenesti.

"Am fost informat ca nu mai exista probleme in niciun judet, in toate judetele drumurile sunt deschise, fie cele nationale, fie cele judetene. In toate judetele s-a reluat alimentarea cu energie electrica a satelor, localitatilor. Activitatea se desfasoara normal", a spus Mircea Dusa, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

El a facut referire si la un drum judetean din Iasi, care fusese inzapezit, si a precizat ca acesta a fost deblocat: "A fost o perioada foarte complicata, din cauza viscolului si a caderii abundente de zapada. Ministerul Administratiei si Internelor, dar si celelalte ministere care au atributii la comandamentul de iarna au intervenit in asa fel incat sa readuce activitatea din zonele cu probleme la normal."

Ministrul a mentionat ca 30.000 de persoane au lucrat la inlaturarea efectelor viscolului si ca au fost utilizate peste 13.000 de utilaje.

Mircea Dusa a anuntat, citand o informare pe care i-a facut-o directorului Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, ca vremea se va incalzi in tara, mai putin in judetele Brasov, Covasna, Harghita si Mures.

Joi dupa-amiaza vor cadea precipitatii slabe in vestul tarii, dar intrucat temperaturile sunt ridicate, nu exista risc de polei.

"Se pare ca am avut un Craciun mai linistit si concluzia tuturor statisticilor pe care le-am facut astazi dimineata este aceea ca anul acesta sarbatorile de Craciun sunt cele mai linistite si ca in ultimii cinci ani au fost probleme deosebite, dar anul acesta au fost cele mai linistite, semn ca Romania intra in normalitate", a spus ministrul.

El a mai precizat ca pe raul Bicaz s-au format zapoare de gheata, dar a spus ca debitul apei este foarte mic si riscul de inundatii este redus, tinand cont de seceta din vara.