Tribunalul Bucuresti discuta miercuri cererea de revocare a masurii arestarii preventive, a lui Cristian Cioaca in dosarul in care este acuzat ca si-a omorat sotia, avocata Elodia Ghinescu. Pe de alta parte, judecatoria Pitesti a decis, marti, ca fiul minor al lui Cristian Cioaca si al Elodiei Ghinescu, Patrick, sa fie incredintat provizoriu surorii tatalui, pe durata arestarii preventive a fostului politist.

Cristian Cioaca a fost arestat in 5 decembrie pentru 29 de zile, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, dupa ce procurorii Parchetului General au adus noi probe care il incrimineaza.

Procurorii au gasit urme de sange apartinand Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cioaca, pe o mocheta din portbagajul masinii politistului si in mai multe locuri din apartamentul lor, iar una din aceste pete are dimensiunea de 50 cm.

Potrivit acestora in noaptea de 29/30 august 2007 Cioaca a ajuns la domiciliu in jurul orei 03.00, dupa ce ii facuse o vizita unei femei, iar la scurt timp, 'in cadrul unui conflict grefat pe starea de tensiune dintre cei doi soti, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri'.