Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au inceput urmarirea penala impotriva a sapte membri ai unei sectii de votare din localitatea Lumina, judetul Constanta, pentru fraude la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, informeaza Ministerul Public.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul institutiei, procurorii au dispus vineri inceperea urmaririi penale fata de Diana Florea, Alexandra Gheorghe, Ionut Andrei Moldoveanu, Alin Florin Lazar, Caliu Enghin Hagi, Mariana Agache si Stefan Potarca, membri ai sectiei de votare nr. 490 din localitatea constanteana Lumina. Cei sapte sunt acuzati ca au introdus in urna un numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale prevazuta de art. 55 din Legea 3/2000.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale procurorii arata ca la referendumul national din data de 29 iulie, cei sapte membri ai sectiei de votare "au introdus in urna un numar suplimentar de buletine de vot, corespunzator unui numar de persoane care nu s-au prezentat la urne si a caror semnatura a fost executata in fals, denaturand, in acest mod, realitatea datelor inscrise in documentele intocmite la nivelul biroului electoral."

Procurorii au pus miercuri sub acuzare cinci membri ai unei sectii de votare din Ovidiu, judetul Constanta. Joi au fost pusi sub acuzare treisprezece membri ai unor sectii de votare din localitatea Lumina, judetul Constanta.