Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, a declarat joi, referindu-se la riscul unui atac terorist care ar putea viza si Romania, in contextul evenimentelor din Gaza, ca tara noastra nu este scutita de asemenea fenomene, subliniind faptul ca trebuie alocate resurse importante pentru a preveni, transmite Agerpres.

"Trebuie sa fim extrem de precauti, de atenti in analiza acestor evolutii, in observarea lor. Am mai spus-o chiar recent, faptul ca din punct de vedere ale riscului terorist nu suntem scutiti de asemenea fenomene. (...) Cred ca pe viitor acest risc va creste foarte mult datorita unor factori legati de circulatia persoanelor, implicarea Romaniei in diverse actiuni internationale sensibile. Sa nu uitam prezenta in Afganistan, prezenta in alte zone sensibile ale lumii si trebuie sa alocam resurse importante pentru a preveni. Acesta este cuvantul cheie: A preveni. In momentul in care acest lucru nu mai este posibil, desigur, a contracara cu ajutorul institutiilor executive ale statului", a afirmat George Maior, la Targul Gaudeamus.

El a mai spus ca SRI, alaturi de alte institutii din Romania, incearca sa detecteze din timp modul in care Romania este afectata de fenomenele teroriste care se petrec in alte state, si "unele chiar in proximitatea noastra", adaugand ca riscul atacului terorist este in crestere.