Un diplomat rus, secretar III al Ambasadei Rusiei la Bucuresti, este cercetat de autoritatile romane ca urmare a faptului ca a refuzat sa sufle in alcooltest dupa ce a fost oprit, la Snagov, de un filtru al Politiei Rutiere, informeaza surse judiciare citate de agentia Mediafax.

Aflat la bordul unui autoturism cu numar de corp diplomatic, Alexey Bulanov a fost oprit, sambata seara, la Snagov.

Barbatul a refuzat atat sa sufle in alcooltest cat si sa mearga la spital pentru recoltarea de probe biologice, asa cum cere legea in cazul in care conducatorul auto refuza suflatul in "fiola".

Politia Rutiera a anuntat Parchetul Buftea care, avand in vedere ca Bulanov este diplomat, a trimis dosarul la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, care, la randul sau urmeaza sa sesizeze Ministerul Afacerilor Externe.

Duminica, un angajat al Ambasadei Rusiei la Bucuresti, respectiv secretarul I, a accidentat grav o studenta de 19 ani, pe o trecere de pietoni, fata fiind internata in spital.

Secretarul I al Ambasadei Ruse, implicat in accidentul auto, urmeaza sa paraseasca teritoriul Romaniei in scurt timp, a informat miercuri Ministerul roman al Afacerilor de Externe, precizand ca a facut de urgenta un demers pe langa ambasadorul rus in care a subliniat ca nu se justifica o plecare imediata a diplomatului.