Premierul Victor Ponta a multumit Ministerului de Externe, in debutul sedintei de Guvern de miercuri, pentru modul in care a actionat pana acum in cazul accidentului rutier de duminica in care o tanara de 19 ani a fost lovita de o masina a Ambasadei Rusiei pe o trecere de pietoni din Sectorul 3 al Capitalei. Seful Executivului a precizat ca Romania respecta conventiile internationale insa "vreau sa fim respectati ca tara" si "as vrea ca cei care comit fapte ilegale sa plateasca, in Romania sau in tara lor de origine cum spune legea internationala".

"Vreau sa imi exprim satisfactia ca ati actionat imediat fata de acel caz important pentru opinia publica. Sigur sunt niste conventii internationale pe care Romania le respecta, dar vreau sa fim respectati ca tara si asta e lucru cel mai important. Si evident as vrea ca cei care comit fapte ilegale sa plateasca, in Romania sau in tara lor de origine cum spune legea internationala, dar sa nu mai trecem din nou prin, pana la urma, traume, sa constantam ca cineva incalca legea si dupa aceea e declarat nevinovat. E importanta pozitia noastra de principiu. Cunosc foarte bine conventiile internationale si le respectam, dar pozitia noastra este corecta si multumesc Ministerului de Externe perntru modul in care ati actionat pana acum", a declarat Ponta.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a anuntat marti, in urma intrevederii pe care a avut-o la sediul MAE cu Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, ca autoritatile romane au solicitat ridicarea imunitatii diplomatului rus care a fost implicat intr-un accident rutier. El a precizat ca "regreta profund" faptul ca diplomatul nu a acceptat sa se supuna etilotestului.

Pe de alta parte procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 au anuntat, de asemenea marti, ca le vor solicita judecatorilor transferul in Federatia Rusa a dosarului accidentului.

Amintim ca un accident in care a fost implicat un autoturism apartinand Ambasadei Federatiei Ruse in Romania si soldat cu ranirea unei tinere s-a produs, duminica dupa-amiaza, pe bd. Camil Ressu din Capitala, la intersectia cu strada Ilioara. Tanara in varsta de 16 - 17 ani a fost transportata la Spitalul Clinic de Urgenta 'Bagdasar-Arseni' unde se afla internata in stare grava.