Noul Consiliu de Administratie (CA) al TVR urmeaza sa fie aprobat marti in sedinta comuna a Parlamentului, dupa ce membri sai vor fi audiati in comisiile de specialitate. Liderii grupurilor parlamentare au decis, luni, ca PDL sa aiba doi reprezentanti in Consiliul de Administratie al TVR, iar PSD si PNL sa-si retraga cate un reprezentant.

Conducerea PDL a stabilit propunerile de candidati pentru Consiliul de Administratie al TVR, acestia fiind Radu Carp, Ada Mesesan si Ioan Stanomir, a anuntat, luni, prim-vicepresedintele partidului Cezar Preda, scrie Mediafax.

El a spus ca PDL considera ca are dreptul la trei locuri in Consiliul de Administratie al TVR, aratand ca potrivit algoritmului din 2008 democrat-liberalii aveau un coeficient de 2,84.

Actualul Consiliu de Administratie al Societatii Romana de Televiziune va fi desfiintat, dupa ce Curtea Constitutionala a admis, in 26 septembrie, sesizarea PDL in cazul hotararii Parlamentului din 26 iunie de numire a noii conduceri a TVR, in care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL.

Consiliul de Administratie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Presedintele Consiliului de Administratie este numit de catre Parlament, pe o perioada de 4 ani.

Cei 13 membri titulari propusi pentru Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane sunt acum: Anne Juganaru, Claudiu Brinzan si Cristian Nitulescu (PSD), Claudiu Saftoiu, Lucia Hossu Longin si Irina Radu (PNL), Nicoleta Nicolicea (UNPR), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Raico Cornea (Minoritati), Romina Surugiu (Presedintie), Gabriel Tufeanu (Guvern), Valentin Nicolau si Sorin Burtea (angajatii TVR).

Anuntarea unui nou CA al TVR vine in contextul in care luni 500 de sute de angajati au protestat luni in fata Televiziunii Publice, nemultumiti de restructurarea posturilor. Proteste au fost si la TVR Craiova, Timisoara, Targu Mures, Iasi si Cluj.

In urma acestora conducerea TVR a decis reanalizarea acelor documente aferente selecţiei care au generat nemulţumirea salariaţilor. Calendarul evaluarii angajatilor care incepea saptamana aceasta, a fost decalat.