Locuitorii din satul Glod din comuna Moroieni, unde in ultimele zile au avut loc atacuri ale ursilor in gospodarii, fara a exista victime omenesti, au patrulat prin localitate, luni noapte, alaturi de oamenii legii, au aprins focuri si au facut zgomote cu clopotele pentru a alunga animalele, scrie Mediafax.

Dupa cele trei atacuri ale ursilor care au avut loc in ultimele trei zile in localitatile dambovitene Moroieni si Bezdead, locuitorii din Glod au patrulat prin sat, in noaptea de luni spre marti, alaturi de jandarmi si de politisti, au aprins focuri si au provocat zgomote, folosind clopote, pentru a alunga animalele salbatice.

"In satul Glod duminica dimineata ursii au omorat un porc, luni au mancat un vitel tot la noi, iar apoi in comuna invecinata, Bezdead, au mancat alt vitel. Am facut focuri pentru alungarea ursilor, avem clopote, talangi, pentru a face zgomot", a spus un locuitor din satul Glod, comuna Moroieni.

"Stam cu teama si ziua, si noaptea. Asa cum intra in cotet, daca este turbat ursul intra si in casa peste noi.

Ne ataca si pe noi, si pe copii, dar si pe batrani. E un cosmar cu ursii astia", a afirmat un alt localnic, aflat cu vecinii in jurul focului, in mijlocul satului.

De asemenea, pana la capturarea ursului care saptamana trecuta a ucis un barbat la Moroieni echipe formate din jandarmi, politisti si vanatori actioneaza in schimburi in localitatile Bezdead, Pietrosita, Buciumeni, Dealu Mare, Dealul Frumos si Moroieni, pentru prevenirea unor noi atacuri si pentru informarea locuitorilor asupra pericolului.

Duminica si luni, trei atacuri ale ursilor au avut loc in gospodariile localnicilor, in localitatile Glod si Bezdead.