Privatizarea Oltchim nu figureaza pe ordinea de zi a CSAT, nu exista nicio solicitare a guvernului in acest sens - Administratia Prezidentiala
Agentia Mediafax anuntase, citand surse oficiale, ca oreuniune a CSAT a fost convocata joi, pentru a se discuta achizitia de catre MApN a avioanelor multirol, acesta fiind singurul punct de pe ordinea de zi, insa ar putea fi introdus si subiectul privatizarii Oltchim, la solicitarea unora dintre membrii Consiliului.
Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a anuntat duminica, la B1 TV, ca achizitia avioanelor multirol F-16 din Portugalia se va face potrivit unui plan stabilit anterior, care respecta directivele UE.
Dobritoiu a explicat ca avioanele vor fi cumparate in cadrul unui acord interguvernamental, privind tehnica militara in uz, ceea ce inseamna ca nu mai este necesara organizarea unei licitatii, iar o propunere in acest sens va fi facuta de MApN intr-o viitoare sedinta a CSAT.
"O sa iesim cu o propunere de decizie la nivelul CSAT. Suntem in concurenta, dupa cum stiti, cu bulgarii. Referitor la achizitie, va asigur pe dumneavoastra, pe toti cetatenii Romaniei, inclusiv partenerii din UE, ca Romania respecta absolut toate directivele UE pentru aceasta achizitie, la litera", a spus Dobritoiu.
Presedintele Romaniei are si functia de presedinte al CSAT, el fiind cel care poate convoca sedinte ale Consiliului.
De asemenea, primul ministru este vicepresedinte al CSAT, printre membrii acestuia mai numarandu-se si ministrul Apararii Nationale, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Administratiei si Internelor, ministrul Justitiei, ministrul Finantelor, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, ministrul Finantelor, directorii SIE si SRI, seful Statului Major General al Armatei si consilierul pe probleme de securitate nationala al presedintelui Romaniei.
In 30 iulie, premierul Victor Ponta a declarat ca va face tot posibil sa nu mai interfereze cu Traian Basescu daca acesta va reveni la Palatul Cotroceni si ca nici macar nu va mai participa la sedintele CSAT, spunand ca, daca sunt documente importante, Basescu poate sa i le transmita spre semnare.
Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.
Contractul nu a fost insa semnat, iar Ponta a anuntat ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, el spunand ca, dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar, statul va aproba un plan de masuri pentru combinat.
Citeste mai multe despre csat privatizare oltchim
Cine este vinovat ca privatizarea a fost pregatita si derulata "pe genunchi"?
Cine este vinovat ca la aceasta privatizare nu au participat firme de prim rang?
De ce nu a participat acel mare si mult dorit investitor din Rusia (TISE / GAZPROM) la privatizarea OLTCHIM - ARPECHIM?
De ce nu ne spune Domnul Remus Vulpescu cum a facut tot posibilul sa-i sicaneze si sa-i indeparteze pe cei de la TISE?
De ce nu ne spune Domnul Remus Vulpescu cum a popularizat aceasta privatizare (numai printr-un anunt intr-un ziar de mare tiraj din Romania si printr-un anunt intr-un ziar de mare tiraj din strainatate)?
De ce nu ne spune Domnul Remus Vulpescu de ce nu a popularizat aceasta privatizare, cum era normal, prin misiunile economice ale ambasadelor Romaniei din strainatate?
De ce nu-i contactati pe cei de la TISE sa va spune de ce au renuntat sa mai participe la acest simulacru de proces de privatizare?
Cui ii este frica sa afle adevarul?
Sper ca vinovatii nu sunt salariatii OLTCHIM - ARPECHIM! Nu pot sa fie ei vinovati de un eventual esec al acestei privatizari. Nu pot sa fie ei vinovati pentru ca proprietarii (Ministerul Econmiei si Mediului de Afaceri, PCC, NACHBAR) nu au asigurat materialele, materiile prime si utilitatile necesare desfasurarii procesului de productie la OLTCHIM - ARPECHIM.
Pana acum Guvernul s-a ocupat doar cu circul, chestiunile serioase nu sunt legate de privatizarea Oltchim!