Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, efectueaza joi o vizita oficiala la Chisinau, unde are programate o serie de intrevederi cu oficiali moldoveni, relateaza Agerpres.

Potrivit MAE, obiectivul principal al vizitei il reprezinta accelerarea proiectelor comune aflate in derulare, confirmate recent de sefii celor doua guverne cu ocazia vizitei oficiale la Chisinau a premierul Romaniei care a avut loc la 17 iulie.

Programul vizitei cuprinde primiri la presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prim-ministrul Vlad Filat si presedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Ministrul roman al Afacerilor Externe va avea consultari cu Iurie Leanca, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, si intrevederi cu Valeriu Lazar, viceprim-ministru, ministrul Economiei, si cu Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal.

De asemenea, ministrul Titus Corlatean va aborda in cadrul discutiilor stadiul dialogului Republicii Moldova cu Uniunea Europeana si va reitera, in acest context, mesajul clar de sustinere pentru eforturile Chisinaului in directia integrarii europene. In plus, vor fi analizate evolutiile recente si perspectivele solutionarii politice a dosarului transnistrean.

Vizita la Chisinau este prima vizita bilaterala de la preluarea mandatului de catre Titus Corlatean la Ministerul Afacerilor Externe.