"Astazi Tribunalul Bucuresti a raspuns unei solicitari facute de la Politie care ne-a facut cunoscut ca nu pot sa puna in executare mandatul nostru. Judecatorul cauzei a decis astazi ca nu exista un impediment si ca este necesara punerea in executare a mandatului emis de Tribunalul Bucuresti. S-a dispus punerea in executare si continuarea executarii acestui mandat. Solutia nu este definitiva, este supusa recursului in temen de 10 zile de la pronuntare", a declarat marti Laura Andrei, presedintele Tribunalui Bucuresti.

"Felul in care cei de la Politie vor decide daca se continua executarea si formele in care se continua aceasta executare este strict propblema lor. Eu v-am comunicat ca solutia TB astazi este in sensul de a se considera ca nu exista un impediment la executarea mandatului emis de noi iar judecatorul a decis continuarea punerii in executarea mandatului", a adaugat Laura Andrei.

Intrebata daca a fost finalizata procedura de punere in executare a mandatului pentru ceilalti inculpati din dosarul Trofeul Calitatii, presedintele Tribunalului Bucuresti a declarat: "Pana in acest moment avem confirmata o singura incarcerare.[...] Un singur proces verbal de incarcerare exista in acest moment pentru toti condamnatii din acest dosar, iar persoana incarcerata nu este Adrian Nastase."

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au discutat, marti, o solicitare a IGPR prin care institutia cerea lamuriri instantei in legatura cu procedurile care trebuie urmate privind punerea in aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Nastase.

Potrivit Agerpres, in timpul procesului, avocatul fostului premier, Ioan Cazacu, a cerut Tribunalului Bucuresti ca Adrian Nastase sa fie prezent in sala de judecata. Cazacu a subliniat ca acest proces ar trebui amanat, data fiind situatia "de notorietate" in care se afla clientul sau si a cerut un termen in acest dosar.

Ioan Cazacu a precizat, marti, ca din punct de vedere legal clientul sau se afla intr-o stare de detinere, este arestat si, in plus, este si pazit.

Revenim cu informatii