Legea armelor si munitiilor a fost modificata, astfel ca infractiunile de coruptie nu ar mai fi printre cele pentru care organele de Politie au obligatia sa ridice armele. O spune intr-un interviu la RFI procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, care precizeaza insa ca informatia trebuie verificata. El este de acord ca s-a spart gheata prin condamnarea definitiva la inchisoare cu executare a lui Adrian Nastase.

Daniel Morar se fereste sa comenteze tentativa de sinucidere a fostului premier PSD, Adrian Nastase. "Nu am nici o parere despre aceasta tentativa de suicid, cum aflam noi. Ce pot eu sa va spun e ca in cariera multor magistrati s-au inregistrat asemenea evenimente in cazul unor persoane condamnate sau aflate intr-o stare de cercetare", afirma seful DNA.

Cum isi explica Daniel Morar faptul ca Adrian Nastase a avut acces la arme, desi legea ii interzicea acest lucru? "In momentul in care a inceput investigatia privindu-l pe Adrian Nastase, s-a comunicat organelor de Politie faptul ca s-a inceput urmarirea penala. Legea armelor si munitiilor la acea data prevedea ridicarea armelor si munitiilor cand e inceputa o investigatie penala. Dar se pare, nu am apucat inca sa verific, ca intre timp, legea armelor si munitiilor a fost modificata - repet, se pare - si ca infractiunile de coruptie nu ar mai fi printre cele pentru care organele de Politie au obligatia sa ridice armele. Dar e un lucru de verificat", spune procurorul-sef al DNA.

Daniel Morar spune ca vor urma si alte condamnari in cazuri de coruptie: "Aceasta condamnare nu vine pe un fond gol (...). Chiar la inceputul acestui an, alti doi parlamentari au intrat la inchisoare pentru fapte de coruptie, un fost ministru a intrat la inchisoare pentru fapte de coruptie, deci aceasta condamnare vine dupa altele. Acum, ca vor urma si unele si altele, sigur ca noi, procurorii spunem ca vor urma sau vrem, pentru ca avem dosare pe care le-am trimis in instanta si dosare in care noi, procurorii vrem sa obtinem condamnari".

Citeste tot interviul pe RFI.ro