Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) a instituit Cod Galben de inundatii, valabil de marti, ora 15.00, pana miercuri, ora 20.00, pe bazinele superioare si mijlocii ale mai multor rauri aflate pe raza a 17 judete din tara, informeaza Agerpres.

Este vorba despre raurile: Viseu, Iza - judetul Maramures, Olt- judetele Hunedoara, Covasna, Brasov, Suceava - judetul Suceava, Moldova - jud. Suceava, Bistrita - judetele Suceava si Neamt, Trotus-judetul Hunedoara si Bacau, Putna, Ramnicu Sarat-judetul Vrancea, in bazinele superioare ale Somesului - judetul Bistrita Nasaud, Muresului-judetul Hunedoara si Mures, Buzaului- jud. Covasna si Jijiei - jud. Botosani, pe Prahova si afluentii sai - judetul Prahova, pe afluentii din zona de campie ai Argesului (Glavacioc, Sabar, Potop, Ciorogarla) - judetul Dambovita si Giurgiu, afluentii Buzaului mijlociu-judetul Buzau si pe raurile din Dobrogea - judetele Constanta si Tulcea.

Potrivit ANAR, de marti, ora 15.00 pana miercuri, ora 12.00, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate (viituri rapide) cu efect de inundatii locale si se pot atinge cotele de aparare pe unele rauri mici din zonele de deal si de munte indeosebi in nordul, centrul si sudul tarii, din cauza precipitatiilor sub forma de aversa prognozate, care izolat pot depasi 50-60 l/mp.