Cateva sute de sirieni au participat sambata, in centrul Capitalei, la un miting de protest fata de violentele din tara lor natala, la care au cerut presedintelui Romaniei, Traian Basescu, sa accepte propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei la Bucuresti, relateaza Mediafax.

Protestatarii au scandat contra regimului de la Damasc si au condamnat masacrul de la Houla din 25 mai, cand au murit 108 persoane, dintre care 49 de copii.

Ei au purtat pancarte cu fotografii ale victimelor violentelor din Siria.

Printre participantii la miting s-au aflat si numerosi copii.

Reprezentantii Jandarmeriei au declarat ca manifestatia, care a fost autorizata, s-a desfasurat fara incidente, in intervalul 17.00-17.45, pe traseul Piata Romana - Bulevardul Lascar Catargiu - Piata Victoriei.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat ca a propus Guvernului si Presedintiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucuresti, dar si rechemarea ambasadorului roman la Damasc, ca forma de protest fata de masacrul comis saptamana trecuta in orasul sirian Houla.

Ambasada Siriei la Bucuresti a comunicat, vineri, ca nu a primit niciun document oficial in legatura cu reactiile Romaniei fata de situatia din Siria.

Ambasada a raspuns unei solicitari adresata de agentia Mediafax in legatura cu declaratiile ministrului roman de Externe, Andrei Marga, privind expulzarea ambasadorului sirian la Bucuresti, ca reactie la masacrul din orasul Houla.

"Ambasada nu comenteaza aceste declaratii intrucat nu a fost luata nicio decizie in acest sens de catre autoritatile romane. Ambasada nu a primit niciun document oficial in legatura cu acest posibil subiect", se arata in raspunsul Ambasadei Siriei la Bucuresti.