Codul portocaliu de inundaţii a fost prelungit pe cursul inferior al râului Negru, în judeţul Covasna, până joi seara şi pe Olt, în secţiunea Hoghiz, judeţul Braşov, până vineri dimineaţă, anunta Mediafax. Potrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, codul portocaliu este menţinut până joi, la ora 18.00, pe cursul inferior al râului Negru (în judeţul Covasna) şi pe Olt, în secţiunea Hoghiz (judeţul Braşov), pâna vineri, la ora 10.00.

De asemenea, codul galben de inundaţii a fost prelungit până vineri dimineaţă pe râurile din bazinele hidrografice Olt, pe sectorul Tomeşti - Feldioara (în judeţele Harghita, Covasna şi Braşov), pe cursul inferior al Râmnicului Sarat (judeţul Vrancea), iar începând de joi, ora 18.000, şi pe cursul inferior al râului Negru (judeţul Covasna).

Potrivit hidrologilor, cotele de atenţie se pot atinge şi pe alte râuri mici din zonele de deal şi de munte, din alte bazine hidrografice, având în vedere prognoza meteorologică ce indică posibilitatea producerii de precipitaţii sub formă de aversă, care izolat pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat.