La rubrica "Date personale" despre personalitati, Der Spiegel de saptamana trecuta acorda un mic spatiu ministrului roman de externe, Andrei Marga. Desi editia tiparita acopera saptamana in care ministrul roman tocmai a implinit 66 de ani, data nasterii fiind 22 mai 1946, Spiegel il intinereste cu un an, scriind ca ar avea doar 65. Incadrandu-l in noul guvern de stanga-centru, publicatia germana scrie ca Marga "a trecut deja prin cateva situatii jenante, de la preluarea postului".

Intre acestea s-ar numara comparatia facuta public de filosof si fostul rector universitar, intre presedintele Traian Basescu si conducatorul fascist Benito Mussolini. "Ca si, odata, dictatorul italian, Basescu a vrut sa reduca Parlamentul la o Camera si a ruinat sistemul de invatamant prin reduceri drastice", scrie Der Spiegel. Din aceasta cauza, dupa numirea lui Marga in functie, Basescu i-ar fi refuzat strangerea de mana - razgandindu-se apoi.

Anterior, actualul ministru de externe ar mai fi facut valuri in presa, laudandu-l pe presedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru competenta acestuia. "Ar fi bine daca politicienii de varf ai Europei ar fi asa competenti", ar fi declarat Marga in fata Comisiilor de politica externa, dupa cum citeaza in finalul scurtei sale prezentari, de circa 100 de cuvinte, Der Spiegel.

Pe aceeasi pagina cu ministrul roman apar in prezentare succinta doi politicieni germani, presedintele Germaniei, Joachim Gauck, dar si Carla Bruni-Sarkozy, un caricaturist iranian si o actrita frantuzoaica, in poza languroasa de fosta "Bond-Girl".