Un numar de 928 de absolventi de liceu participanti la loturile nationale largite ce se pregatesc pentru olimpiadele si concursurile internationale sunt asteptati sa participe la sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat, care va avea loc in perioada 19 mai - 1 iunie, la Bacau, informeaza Agerpres.

Candidatii la sesiunea speciala se vor putea inscrie in zilele de 19 si 20 mai.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A va avea loc pe 21 si 22 mai, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B in 21 si 22 mai, cea a competentelor digitale - proba D in zilele de 23 si 24 mai.

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C se va desfasura pe 24 si 25 mai, proba scrisa la Limba si literatura romana - pe 28 mai, proba obligatorie a profilului, scris, pe 29 mai, iar proba la alegere a profilului si specializarii, scris, pe 30 mai.

Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine proba scrisa la limba si literatura materna pe 31 mai, iar afisarea si depunerea contestatiilor, in aceeasi zi.

Rezolvarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale se va face in data de 1 iunie, precizeaza MECTS.