Ion Balint, cunoscut drept Nutu Camataru, a venit, luni la pranz, la arestul Politiei Capitalei pentru a se preda, el declarand ca a stat in localitatea Belciugatele si ca avea la dispozitie 48 de ore ca sa se prezinte in arest, transmite Mediafax. "Am fost la Belciugatele. Am dreptul la 48 de ore sa ma prezint cand mi se comunica ceva. Au trecut 48 de ore?", a spus Ion Balint in fata arestului Politiei Capitalei.

Nutu Camataru (arhiva 2007)Foto: Agerpres

El a precizat ca nu avea de ce sa se ascunda, intrucat si-a ispasit pedeapsa.

"Daca va spune avocatul ca nu mai ai nicio zi de puscarie de facut, ce faceti? S-a facut o greseala. Justitia si-a spus cuvantul. Daca am gresit ceva, ne-am facut pedepsele. Sa mai faca si altii", a spus Nutu Camataru.

Nutu Camataru a declarat ca a ajuns in inchisoare din cauza sotiei lui Mihai Tatulici. "Eu am stat cu baiatul meu. Nu am fost dat in urmarire, nu nimic. Noi ne-am facut pedepsele. Sunt aici din cauza sotiei lui Tatulici, care a fost la mine in curte" a spus el.

  • Potrivit Parchetului General, "in perioada noiembrie-decembrie 2003, MOLODETIU VIOLETA ADRIANA a inceput sa faca presiuni asupra partilor vatamate MORARU MARIAN si MANESCU GENICA, solicitandu-le sa plateasca suma de 400.000 USD. Avand in vedere ca partile vatamate nu au achitat nimic din datoria pretinsa, in aceasta perioada MOLODETIU VIOLETA ADRIANA a apelat, prin intermediul prietenei sale, TATULICI MIHAELA, la serviciile inculpatului BALINT ION zis 'NUTU CAMATARU'. TATULICI MIHAELA l-a contactat pe inculpatul BALINT ION zis 'NUTU CAMATARU' si au stabilit sa se intalneasca la ferma acestuia, situata in Bucuresti, sos. Salaj nr.277-291, sector 5, pentru a discuta. Referitor la aceasta intalnire, precizam faptul ca nu s-a putut stabili cu exactitate data acesteia intrucat persoanele implicate, pe parcurs. Tatulici MIHAELA si MOLODETIU VIOLETA ADRIANA s-au deplasat impreuna la locul indicat si au expus inculpatului BALINT ION zis 'NUTU CAMATARU' problema litigiului pe care MOLODETIU VIOLETA ADRIANA il avea cu partile vatamate. Inculpatul BALINT ION zis 'NUTU CAMATARU' l-a chemat la aceasta intalnire si pe GHEORGHE CRISTIAN zis 'MASCA', explicandu-i acestuia faptul ca cele doua femei au de recuperat niste bani si spunandu-i sa se ocupe de acest caz."

Fratele sau Vasile Balint, cunoscut ca Sile Camataru, pe numele caruia s-a dat mandat de urmarire internationala, a fost prins in Germania de politistii locali, la un filtru in trafic organizat pe autostrada Passau - Frankurt, au anuntat, duminica, reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Potrivit IGPR, Sile Camataru a fost dat in urmarire internationala sambata seara, fiind prins de politistii germani in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 1.30. El se afla la volanul unei masini cu numar de Frankfurt, impreuna cu alte trei persoane, doi barbati si o femeie, care sunt verificate de politistii germani.

"E greu de crezut ca a fost vorba despre o predare voluntara. La zece ore de la prinderea sa, el trebuie sa ajunga in fata procurorilor germani, urmand ca in 10-15 zile sa fi extradat in Romania", a spus purtatorul de cuvint al IGPR, Marius Tache.

Fratii Ion si Vasile Balint au fost dati mai intai in urmarire nationala, dupa ce politistii nu i-au gasit la domiciliu, vineri seara, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnarilor definitive.

Ion si Vasile Balint au fost condamnati vineri, de instanta suprema, printr-o decizie definitiva, la sase si, respectiv, 13 ani de inchisoare, judecatorii mentinand, in cazul celor doi, sentinta din faza inferioara a procesului.