Secretarul de stat Bogdan Aurescu l-a primit vineri la MAE pe noul ambasador al Ucrainei, Teofil Bauer, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare. Oficialul roman a readus in discutie finalizarea Acordului de Mic Trafic la Frontiera, dar a si exprimat speranta ca dosare precum canalul Bastroe sau recuperarea investitiei de la Krivoi-Rog vor fi solutionate prin dialog, informeaza un comunicat al MAE.

Teofil Bauer este pentru a doua oara ambasador in Romania, asigurand reprezentarea diplomatica a Kievului la Bucuresti in timpul lui Leonid Kucima, in 2004-2005.

In cadrul discutiilor, cei doi diplomati au vorbit despre cele mai importante teme de pe agenda bilaterala. Aurescu a aratat interesul Romaniei pentru finalizarea Acordului de Mic Trafic la Frontiera si a propus reluarea activitatii Comisiei Mixte Interguvernamentale privind minoritatile.

Mai mult, recuperarea investitiei de la Krivoi-Rog (mai multe pe aceasta tema puteti citi aici) a fost adusa in discutie, la fel ca si dosarul Bastroe, ca teme pe care partea romana spera sa le rezolve prin dialog cu Ucraina.