Andrei Marga a avut miercuri prima intalnire oficiala de la preluarea mandatului. Interlocutorul sau a fost ambasadorul german, Andreas von Mettenheim. Acesta l-a asigurat pe seful diplomatiei de sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen, in calendarul agreat, informeaza un comunicat al MAE.

Cei doi au "apreciat stadiul excelent al colaborării în plan politic şi economic între România şi R.F. Germania, evidenţiat de contactele frecvente la nivel înalt din ultimii ani şi de consolidarea poziţiei Germaniei de prim partener comercial al României".

Cei doi au mai vorbit despre disponibilitatea de a extinde cooperarea, inclusiv prin iniţierea în comun de noi proiecte în contextul aniversării, în 2012, a douăzeci de ani de la semnarea Tratatului de cooperare prietenească şi parteneriat în Europa între România şi R.F. Germania, document care a pus bazele relaţiei de parteneriat româno-german în Europa", informeaza sursa citata.

Au mai fost abordate aspecte privind aderarea României la spaţiul Schengen, ambasadorul german reiterând sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Schengen, conform calendarului stabilit​