Guvernul a numit-o miercuri pe Cristina Coruţ în funcţia de prefect al Capitalei, a anunţat ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, citat de Agerpres. Cristina Coruţ, care a ocupat până în prezent funcţia de subprefect, îl înlocuieşte pe Mihai Atănăsoaiei, care a demisionat pentru a candida la Primăria sectorului 5.

Cristina Corut a fost subprefect al Capitalei in doua randuri: in perioada aprilie 2006 - iulie 2008 si apoi, din 2009 pana in prezent.

In 2010 ea a fost, timp de cateva luni, secretar general cu atributii delegate de secretar de stat in cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, iar intre 2008 si 2009 a fost inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Cristina Coruţ lucreaza in administratia publica din 1990 (ca referent stare civila la Primaria sectorului 6). In martie 2000, ea a devenit consilier juridic la Primaria Capitalei.

Cristina Corut este absolventa a Facultatii de Drept (Universitatea Romano-Americana) si are studii postuniversitare in domeniul Administratiei publice.