Cateva zeci de cetateni sirieni, dar si kurzi au protest miercuri seara in apropiere de sediul Guvernului impotriva regimului Bashar al-Assad din Siria, relateaza Agerpres.

Manifestantii au venit in apropierea Guvernului intr-un mars de protest de la Piata Romana. Ei cer autoritatilor romane retragerea ambasadorului roman de la Damasc si solidarizarea cu opozantii regimului presedintelui sirian Assad.

"Vrem ca autoritatile romane sa se solidarizeze cu protestatarii din Siria si sa-si retraga ambasadorul. Si presedintele Basescu a spus ca regimul regimul lui Assad este ilegitim dupa ce presedintele sirian a ordonat sa se traga in manifestanti in Siria. Avem 11.000 de morti in Siria, 30.000 de sirieni sunt refugiati", a spus Rifai Mohammed, reprezentant al Comunitatii Siria Libera, din Romania.

Protestatarii au scandat in fata Guvernului aproximativ o jumatate de ora lozinci impotriva presedintelui sirian Bashar al-Assad: "Jos dictatorul!", "Jos macelarul", "Jos criminalul!", "Libertate, libertate!", "Siria libera!".

Manifestantii au fluturat drapelul Siriei, al Romaniei si al Uniunii Europene si au afisat bannere cu mesaje impotriva regimului din Siria.

La un moment dat protestatarii au dat foc fotografiei lui Bashar al-Assad, pe trotuarul din apropierea sediului Guvernului.