Consiliul National de Integritate (CNI) organizeaza, luni, proba scrisa - prima etapa a concursului pentru ocuparea functiilor de presedinte si vicepresedinte ai Agentiei Nationale de Integritate (ANI), urmand ca pe 21 martie sa aiba loc cea de-a doua proba - interviul, scrie Agerpres.

Pentru postul de presedinte al ANI s-au inscris Ion Ionel Garlesteanu si Horia Georgescu, actualul secretar general al ANI, cel care are si cele mai mari sanse sa castige aceasta functie, iar pentru vicepresedinte concureaza Bogdan Stan (in prezent, director in cadrul Agentiei Nationale de Integritate), Marius Balan si Lovasz Andras Miklos.

Ion Ionel Garlesteanu a mai concurat, in 2008, pentru postul de vicepresedinte al ANI, dar nu a reusit sa treaca de proba scrisa, obtinand sub cele minimum 70 de puncte necesare.

Probleme ridica candidatura lui Lovasz Andras Miklos, seful Garzii de Mediu Bucuresti, cel care a depus doar doua declaratii de avere in ultimii opt ani, desi avea obligatia sa le depuna in fiecare an. De altfel, declaratiile de avere si interese ale lui Lovasz Andras Miklos nu se regasesc pe portalul Agentiei Nationale de Integritate.

CNI a numit trei comisii pentru acest concurs: o comisie de organizare a concursului si de elaborare a bibliografiei, a tematicii si a subiectelor; o comisie pentru corectarea lucrarilor si o comisie pentru solutionarea contestatiilor. Proba scrisa consta in elaborarea unei lucrari, respectiv rezolvarea a trei subiecte obligatorii, iar candidatii trebuie sa obtina minimum 70 de puncte din 100 posibile.

Cei care reusesc sa treaca de proba scrisa vor sustine interviul, centrat pe un proiect de management.

Si aici, candidatii trebuie sa obtina un minimum de 70 de puncte din 100 posibile. Punctajul final obtinut de fiecare candidat va reprezenta media aritmetica intre punctajul obtinut la proba scrisa si punctajul obtinut la interviu, iar castigator va fi desemnat candidatul cu cea mai mare nota.

Functia de presedinte al ANI a fost ocupata, in ultimii patru ani, de Alexandru Catalin Macovei, in vreme ce pentru postul de vicepresedinte, CNI nu a reusit sa organizeze un concurs.