Scolile incep luni inscrierea copiilor in clasa pregatitoare. In perioada 5-16 martie are loc depunerea cererilor de inscriere ale parintilor care solicita inscrierea copiilor la scoala de circumscriptie, precum si cererile de inscriere ale parintilor care solicita inscrierea copiilor la scoala speciala, anunta Agerpres. Afisarea listelor copiilor inmatriculati in prima etapa si a locurilor ramase libere se va face la unitatile de invatamant in 19 martie.

Potrivit metodologiei, unitatile de invatamant vor trebui sa faca publice criteriile specifice care vor fi folosite pentru departajare in cazul in care exista mai multe cereri din afara circumscriptiei decat locuri libere.

Cea de-a doua etapa de inscriere, pe locurile ramase libere, destinata celor care au domiciliul in alta circumscriptie scolara, se va desfasura intre 20-27 martie, iar in 2 aprilie unitatile de invatamant vor afisa listele cu copiii din alte circumscriptii scolare inscrisi in conformitate cu optiunile exprimate de parinti in a doua etapa de inscriere.

A treia etapa de inscriere se va desfasura in perioada 23-25 aprilie si va fi destinata copiilor ai caror parinti au solicitat, in etapa a doua, inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar care nu au fost admisi si solicita inscrierea la scoala de circumscriptie. In aceasta etapa vor putea fi inscrisi si copiii ai caror parinti solicita inscrierea la scoala de circumscriptie, dar care nu au participat la prima etapa de inscriere.

Cea de-a patra etapa de inscriere se va desfasura intre 2-9 mai, cand vor putea fi inscrisi pe locurile disponibile, la unitatile dorite, copiii ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri.

Ultima etapa de inscrieri, desfasurata in perioada 11-18 mai, se adreseaza copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapele anterioare.

Unitatile din invatamantul preuniversitar si-au afisat vineri oferta de scolarizare pentru clasa pregatitoare si clasa I, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Tot vineri este a fost afisat la scoli nivelul de clasa la care vor fi inscrisi copiii, conform rezultatului evaluarii dezvoltarii psihosomatice (clasa pregatitoare si clasa I).