Ministerul Educatiei a precizat miercuri intr-un comunicat de presa ca programul de lucru 8.00-16.00 nu se aplica pentru scoli. Premierul Mihai-Razvan Ungureanu anuntase in cursul zilei ca a unificat programele de lucru din administratia centrala, in intervalul orar 8:00 - 16:00, pentru ca timpul de lucru sa "fie folosit cat mai bine".

"Ca urmare a informatiilor vehiculate in ultimele ore in mass-media, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului face urmatoarele precizari: dispozitia premierului Mihai Razvan Ungureanu de uniformizare a programului de lucru vizeaza exclusiv aparatul de lucru al Guvernului si institutiile administratiei publice centrale. Programul de luni pana vineri intre orele 8.00 - 16.00 este valabil pentru personalul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, personalul inspectoratelor scolare judetene si cel al Caselor Corpului Didactic", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit reprezentantilor MECTS, programul didactic din scoli nu intra sub incidenta acestei decizii si se va desfasura ca si pana in prezent, conform orarelor stabilite pentru fiecare clasa la inceputul anului scolar.

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a declarat, miercuri, ca a unificat programele de lucru din administratia centrala, in intervalul orar 8:00 - 16:00, pentru ca timpul de lucru sa "fie folosit cat mai bine", informeaza Agerpres.

"Pur si simplu am unificat programele de lucru in toate institutiile administratiei centrale, nu este absolut nicio alta problema, cred, de fapt, ca daca intr-adevar ceva conteaza este ca timpul de lucru legal de la 8 la 16 sa fie folosit cat mai bine. Exista un program fix de lucru de la 8 la 16", a explicat Ungureanu.

Institutiile de invatamant, unitatile medicale, de urgenta si de interventie nu intra sub incidenta uniformizarii programelor de lucru in administratia centrala dispuse de premierul Mihai-Razvan Ungureanu, a precizat, miercuri, Secretariatul General al Guvernului (SGG). "Mentionam ca aceasta solicitare (n.r. de uniformizare a programului de lucru) nu vizeaza activitatea institutiilor de invatamant, a unitatilor medicale, de urgenta si de interventie", a completat sursa citata.