Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a declarat, miercuri, ca a unificat programele de lucru din administratia centrala, in intervalul orar 8:00 - 16:00, pentru ca timpul de lucru sa "fie folosit cat mai bine", informeaza Agerpres.

"Pur si simplu am unificat programele de lucru in toate institutiile administratiei centrale, nu este absolut nicio alta problema, cred, de fapt, ca daca intr-adevar ceva conteaza este ca timpul de lucru legal de la 8 la 16 sa fie folosit cat mai bine. Exista un program fix de lucru de la 8 la 16", a precizat prim-ministrul.

Intrebat daca a dispus ca bugetarii sa lucreze mai mult de acum incolo, Ungureanu a raspuns printr-o alta intrebare: "Ce inseamna mai mult, doamna? Exista un program fix de la 8.00 la 16.00", informeaza Mediafax.

Solicitat sa comenteze faptul ca de la Secretariatul General al Guvernului a plecat o circulara catre ministere care prevede ca bugetarii sa respecte programul de lucru de la ora 8.00 la ora 16.00, Ungureanu a spus ca, prin aceasta circulara, s-au unificat programele de lucru in institutiile din administratia centrala. Premierul a negat ca respectiva circulara ar fi fost emisa pentru ca ar fi constatat ca bugetarii nu respecta programul de lucru stabilit pentru intervalul 8.00-16.00.

Potrivit Agerpres, secretarul general al guvernului, Attila Dezsi, a declarat sambata, la Deva, ca programul de lucru al ministerelor, prefecturilor si institutiilor deconcentrate ale statului din tara va fi armonizat, astfel ca activitatea acestora se va desfasura intre orele 8:00 si 16:00. Acesta a adaugat ca modificarea a fost facuta la solicitarea prim-ministrului.

"De luni, programul tuturor autoritatilor publice centrale va fi intre orele 8-16, in conformitate cu solicitarea primului ministru. Decizia s-a luat pentru ca autoritatile centrale aveau programe diferite: unii incepeau la ora 9.00, unii la 8.30, altii la ora 8.00. Este o hotarare extrem de buna pentru ca programul trebuie sa fie unitar la nivelul autoritatilor centrale si la nivelul reprezentarii din teritoriu, la prefecturi. Din punct de vedere al activitatii si al colaborarii este esential ca fiecare minut sa fie bine gestionat", a afirmat secretarul general al guvernului.