Alti 6 oameni si-au pierdut viata din cauza gerului in ultimele 24 de ore, bilantul victimelor de la inceputul valului de frig urcand la 74, a anuntat luni Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii. La randul sau, ministrul de Interne Gabriel Berca a anuntat ca, in afara de Vrancea, niciun alt judet nu a cerut declararea starii de alerta.

Gabriel Berca a mai anuntat ca Guvernul va analiza marţi, în şedinţă, posibilitatea de acordare a unor ajutoare financiare pentru zonele afectate de căderile masive de zăpadă. Ministrul de Interne a precizat ca până în prezent nu a mai fost solicitată declararea stării de alertă în alte judeţe cu excepţia Vrancei: "Nu a mai fost solicitată până la momentul acesta de niciun prefect. De altfel, noi acum analizăm situaţia să vedem cu ce putem ajuta financiar în şedinţa de guvern de mâine", potrivit Agerpres.

"Încă o dată fac apel la preşedinţii de consilii şi la prefecţi să aibă colaborare în teritoriu şi să nu mai avem probleme de altă natură", a mai spus ministrul de Interne.

Întrebat de presă despre disputa pe care ar fi avut-o cu prefectul de Vrancea, Berca a negat existenţa unei neînţelegeri: "Nu am avut nicio dispută. I-am spus să-şi exercite competenţele care sunt prevăzute de lege. Am avut mai multe discuţii şi cu preşedintele Consiliului Judeţean. (...) Sper să fie totul în regulă".