Persoanele fizice şi firmele din sectorul 2 al Capitalei care nu curăţă zăpada din faţa imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea vor fi amendate, se arată într-un comunicat remis joi de Primăria Sectorului 2 si citat de Agerpres. "Cei care nu îşi curăţă zăpada vor fi sancţionaţi astfel: prin HCGMB nr.120/2010, persoanele fizice - cu amenzi cuprinse între 200-500 lei, iar persoanele juridice - cu amenzi cuprinse între 500-2.000 lei. Prin HCL al Sectorului 2 nr. 113/2001, persoanele fizice - cu amenzi cuprinse între 25-50 lei, iar persoanele juridice - cu amenzi cuprinse între 50-100 lei", se arată în comunicat.

Cât priveşte situaţia deszăpezirii pe raza sectorului 2, administraţia locală anunţă, în acelaşi comunicat, că străzile sunt circulabile şi se acţionează cu 104 utilaje de intervenţie: autospeciale pentru împrăştierea materialului antiîngheţ, utilaje cu plug, autospeciale.

Prioritare rămân, potrivit comunicatului, 890 de artere de circulaţie principale şi secundare, 134 de creşe, grădiniţe, şcoli, cămine de bătrâni, 16 spitale şi policlinici.

De asemenea, ambulanţele sociale ale Primăriei Sectorului 2 şi poliţia locală verifică toate cartierele pentru identificarea oamenilor străzii şi preluarea lor în vederea cazării la Adăpostul pentru Situaţii de Urgenţă "Sfântul Pantelimon".

În această seară, la ora 21:00, primarul Neculai Onţanu va verifica adăpostul de noapte pentru oamenii străzii din Şoseaua Pantelimon nr. 500 pentru a evalua funcţionarea acestuia. Oamenilor străzii li se asigură, de către administraţia publică locală, o masă caldă şi ceai, se mai arată în comunicat.