Aproximativ 1.500 de persoane protesteaza, marti, in Bucuresti si in alte localitati din toata tara, in Piata Universitatii fiind peste 200 de manifestanti la aceasta ora, potrivit situatiei inregistrate pana la ora 17.00, prezentata de Jandarmeria Romana si citata de Mediafax.

Manifestantii au inceput sa se adune inca de la orele pranzului in fata Teatrului National din Piata Universitatii din Bucuresti, scandand in continuare sloganuri impotriva clasei politice.

Concomitent cu protestul spontan din Piata Universitatii, ajuns in a douasprezecea zi, marti a avut loc in Piata Victoriei un miting organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere, urmat de un mars de protest pana la sediul TVR. Jandarmeria a anuntat ca la protest au participat aproximativ 3.000 de persoane, manifestatia incheindu-se la ora 16.00, fara incidente.

Unii dintre participantii la mitingul din Piata Victoriei au plecat, la finalul protestului, de la sediul TVR spre Piata Universitatii. Grupul de protestatari a mers spre Piata Universitatii pe prima banda de pe Bulevardul Magheru.

De asemenea, marti au avut loc in mai multe orase manifestatii dedicate Unirii Principatelor Romane.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Florin Hulea, a declarat ca 18 manifestatii dedicate Unirii Principatelor Romane au fost declarate la nivel national, insa probabil ca vor avea loc si alte actiuni publice nedeclarate. Jandarmii asigura ordinea la aceste manifestatii, fara a fi luate masuri speciale, a mai spus Hulea, dand asigurari ca actiunile fortelor de ordine se vor desfasura in spiritul respectului fata de cetateni.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane a adaugat ca, potrivit legislatiei, participantilor la adunarile publice le este interzis sa aiba arme, explozivi, spray lacrimogen sau alte obiecte care pot fi folosite la violenta. Florin Hulea a mai spus ca protestele care au avut loc in ultimele zile in Capitala si in alte localitati ale tarii s-au incheiat fara incidente notabile, ceea ce inseamna ca populatia a inteles apelul Jandarmeriei la proteste pasnice, fara violenta.