Aproximativ 20 de turisti nu pot cobori, duminica seara, de la Balea Lac din cauza vantului puternic, care bate cu aproximativ 70 de kilometri pe ora care impiedica functionarea telecabinei, potrivit Mediafax. Turistii s-au cazat la cabanele din zona.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Cartisoara, Virgil Grosaru, circa 20 de turisti nu pot cobori, duminica seara, de la Balea Lac. "Vantul a batut toata ziua, iar telecabina a functionat mai incet. Spre seara insa, vantul s-a intensificat, iar administratorii telecabinei au decis sa nu riste si au oprit-o. Sunt circa 20 de persoane care au ramas la Balea Lac", a declarat Virgil Grosaru.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont, turistii au inteles situatia si nu s-a pus problema sa coboare pe jos. "Turistii au inteles ca zona este extrem de periculoasa si nu trebuie sa plece de langa cabane. Din cauza zapezii viscolite sunt locuri in care te poti afunda cu totul in zapada, asa ca ar fi extrem de riscanta o coborare", a explicat Virgil Grosaru.

Administratorul telecabinei, Leo Klingeis, a declarat ca turistii s-au cazat la cabanele din zona si vor fi coborati, cel mai probabil, luni dimineata, cand se va opri vantul.

La Balea Lac, vantul bate in rafale cu aproximativ 70 de kilometri pe ora, iar grosimea stratului de zapada este de 130 de centimetri, anunta meteorologii.