Barbatul retinut joi de politisti, acuzat ca a intepat cateva persoane cu acul, in mijloacele de transport in comun din Capitala, si-a recunoscut faptele la audieri. El a fost retinut dupa ce o femeie a depus, zilele trecute, plangere la Politie, reclamand faptul ca a fost intepata cu un ac de un necunoscut pe data de 5 ianuarie, in tramvaiul 41. Pana in acest moment, nu este clar daca acele erau infectate, insa purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a vorbit despre "un ac de birou", care nu ar fi fost infectat.

Diana Sarca a mai declarat ca barbatul retinut are 38 de ani, nu are antecedente penale si are un loc de munca stabil, fiind functionar bancar.

Barbatul le-a spus politistilor ca a recurs la acest gest pentru ca femeile erau foarte frumoase si incerca sa le atraga atentia.

Cel mai probabil, procurorii vor cere mandat de arestare pe numele sau. Agresorul este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri si risca pana la sapte ani de inchisoare daca va fi gasit vinovat, potrivit Mediafax.

Politistii au inceput ancheta dupa ce o tanara a facut plangere la Politie, reclamand ca a fost intepata cu un ac de catre un barbat, in tramvaiul 41. Ea a mers la spital, unde i-a fost eliberata o adeverinta medicala pe care scrie "intepatura dorsala".

Ulterior, politistii au facut apel la persoane care au fost implicate in astfel de incidente sa depusa plangeri, in urma acestui demers fiind primite alte cinci sesizari.

O relatare despre incident a fost postata zilele trecute pe forumul Motociclism.ro, starnind panica in randul bucurestenilor:

"Astazi 5 ianurie 2012 in jurul orei 8:45 in tramvaiul 41 ce venea dinspre Billa Drumul Taberei spre Lujerul, prietena mea a fost intepata in spate cu un ac de o persoana inca neidentificata.

Aceasta persoana a urcat in spatele ei odata cu ea la statia 41 de la Billa DT iar apoi a simtit o intepatura tare in piciorul drept.

Cand s-a uita in spate era aceasta persoana care avea o basca in mana si a aruncat-o intr-o punga pe care o detinea si apoi se chinuia sa arunce in punga ceva ce parea lipit de podul palmei.Prietena era un pic in stare de soc si nu a realizat ce s-a intamplat exact dar cand si-a dat seama a reusit sa faca poze persoanei care s-a dat jos la statia Lujerului.

Ea apoi a coborat la statia Pod Ciurel de unde am luat-o eu cu masina. A sunat la 112 si i s-a zis sa faca plangere la politie.

Am mers la Institutul de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" unde s-a constatat intepatura (se vedea cu ochiul liber) i s-au recoltat probe pentru analize de sange si i s-au facut cateva vaccine profilactice pentru ce s-a putut.

Acuma timp de 6 luni trebuie sa mergem la analize si sa ne rugam ca nu a fost nimic pe ac. Ce nu se poate vaccina sunt Hepatita C si Hiv.

Semnalmente persoana: aprox 40 de ani, inaltime aprox 1.80, geaca culoare dechisa, poara ochelari de vedere, tuns scurt.

In seara aceasta o sa mergem si la politie pentru ca pe zi nu era nimeni la judiciar."