Premierul Emil Boc a semnat, joi, decizia de numire a lui Vasile Cepoi in functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Decizia va fi publicata in Monitorul Oficial, informeaza Guvernul. Premierul Emil Boc a semnat, cu o zi in urma, si decizia de numire a doctorului Andrei Georgescu in functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii pentru coordonarea sistemului medical de urgenta. De asemenea, a fost modificata organigrama Ministerului Sanatatii, fiind suplimentat numarul posturilor de secretar de stat de la doua la trei.

  • "Astfel, din echipa de conducere a ministerului vor face parte, alaturi de ministru, trei secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general si un secretar general adjunct", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Potrivit acesteia, noua functie de secretar de stat a fost necesara, in principal, pentru coordonarea directa, alaturi de ministru, a procesului de reforma din domeniul sanatatii.

Medicul Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a anuntat miercuri ca a acceptat numirea ca subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, in locul lui Raed Arafat. Georgescu a fost propus pentru aceasta functie de Tudor Ciuhodaru, cel care a fost numit marti consilier al ministrului Sanatatii pe probleme de urgenta.

Seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi, Vasile Cepoi, a avut in cursul zilei de miercuri o intalnire la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu.

Cepoi a declarat pentru Mediafax ca a fost chemat in Capitala pentru a i se propune functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii.