Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Europene Bogdan Manoiu (MAEur), fost sef al Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), a fost numit in functia de consilier prezidential, informeaza Administratia Prezidentiala, citata de Mediafax.

Bogdan ManoiuFoto: Agerpres

Presedintele Traian Basescu a a semnat, miercuri, un decret pentru numirea lui Bogdan Manoiu in functia de consilier prezidential.

Bogdan Manoiu a ocupat, pana in prezent, functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Europene (MAEur). El a fost anterior seful DAE, structura care s-a integrat in MAEur.

In CV-ul sau ,Bogdan Manoiu mentioneaza ca este licentiat in inginerie mecanica al Universitatii Politehnice Bucuresti (1988-1993). Intre 2006-2008 a urmat cursurile de masterat in tehnici de comunicare si influenta psiho-sociala, in cadrul Universitatea Titu Maiorescu iar intre 2007-2009, masteratul in politica europeana si romaneasca al Facultatii de Stiinte Politice (Universitatea Bucuresti).

In perioada iulie 1995-ianuarie 1996, a ocupat postul de referent relatii in Directia Dezarmare a MAE, iar pana in septembrie 1996 a fost sef de cabinet in cadrul Cabinetul Secretarului de Stat pentru Afaceri Multilaterale.

Din septembrie 1996 pana in octombrie 2000, a fost atasat in Ambasada Romaniei in Canada. A detinut functia de secretar III in Ambasada Romaniei la Luxemburg, din octombrie 2000 pana in decembrie 2002, cand a devenit director adjunct al Directiei Europa Occidentala - Europa Centrala din MAE. In august 2004 a preluat functia de director al aceleiasi unitati, pe care a detinut-o pana in martie 2005 cand a fost numit director al Directiei Balcanii de Vest si Cooperare Regionala (MAE). In perioada iunie-septembrie 2004, Bogdan Manoiu a fost, de asemenea, purtator de cuvant al MAE.

A detinut functia de consilier in Departamentul Relatii Internationale al Administratiei Prezidentiale timp de trei ani jumatate, din iunie 2005 pana in decembrie 2008, consilier de stat in acelasi departament, din februarie 2009 pana in octombrie 2009.

Incepand cu octombrie 2009, Bogdan Manoiu a detinut functia de sef al Departamentului pentru Afaceri Europene iar odata cu integrarea DAE in Ministerul afacerilor Europene, in septembrie 2011, a fost numit secretar de stat in MAEur.