​Traian Basescu a declarat, miercuri, la Radio Romania ca judecarea proceselor de mare coruptie este un lucru bun, insa felul in care s-au finalizat multe dintre marile dosare de coruptie indica faptul ca sistemul de justitie are probleme nu doar la judecatori ci si la procurori.

Declaratiile lui Traian Basescu

- Judecarea proceselor de mare coruptie este categoric un lucru cerut de Bruxelles si Bruxelles-ul nu a cerut o anume solutie, intr-un anume caz pentru un anume politician.

- Faptul ca se judeca procesele de mare coruptie este un lucru bun. ICCJ a gasit timp sa le judece, le-a venit randul, nu au mai fost amanari. Faptul ca multe dosare prezentate cu tam-tam s-au finalizat cu achitari si cu suspendari la executare sau cu procurori care de unde cand au trimis dosarul mancau pamant, prinsesera marii hoti din politica, si, cand au fost in fata judecatorilor, nu stiau cum sa ceara mai repede o sanctiune cu suspendare, dandu-si seama probabil ca dosarul nu tine, arata ca avem probleme nu numai la judecatori ci si la procurori.

- Am sustinut interventia procurorilor in cazuri de coruptie, deschis, va pot spune ca niciodata nu i-am spus unui procuror «vezi cu cutare» dar intotdeauna, public, i-am incurajat, sa aiba curaj sa mearga pana la capat, indiferent cine e la capatul firului. Dar cand actiunea ta distruge cariere, trebuie sa fii responsabil.