Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretele de eliberare din functie pentru sase judecatori si patru procurori, majoritatea iesind la pensie, scrie Mediafax.

Astfel, presedintele a semnat decretul privind eliberarea din functie a lui Cristian Dan Popovici, prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani, care si-a dat demisia din magistratura.

De asemenea, presedintele a semnat decretul de eliberare din functie si pentru judecatorul Laurentiu Anghel de la Tribunalul Dolj (care si-a dat demisia, fiind judecat pentru coruptie-n.r.).

Totodata, au fost semnate decretele de eliberare din functie pentru Ovidiu Horia Popescu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures, Adrian Iancu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, Corneliu Maria, judecator la Curtea de Apel Craiova, Eujen Jeler, judecator la Tribunalul Cluj, Camelia Maria Gaburoi, judecator la Tribunalul Gorj, Dorina Stoichin, judecator la Curtea de Apel Bucuresti si pentru Vasilica Enescu, procuror sef al Serviciului de studii, resurse umane si perfectionare profesionala din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Toti au cerut pensionarea.

Si pentru Elena Pop Blaga, de la Tribunalul Bihor, care a cerut iesirea la pensie, seful statului a semnat decretul de eliberare din functie.

Majoritatea judecatorilor si procurorilor care indeplinesc conditiile de pensionare (25 de ani de munca in sistemul judiciar) parasesc magistratura avand in vedere ca modul de calcul al pensiei a fost modificat, aceastea fiind stabilite in functie de contributii.