Jandarmeriei Alba ii revine misiunea de a organiza si coordona activitatea fortelor de ordine care vor fi prezente pe timpul acestei sarbatori. Peste 500 de jandarmi, politisti, politisti locali si lucratori ISU vor asigura buna desfasurare a activitatilor si siguranta participantilor in municipiul Alba Iulia, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Alba, capitan Ovidiu Jurcovet, potrivit Agerpres.

La 'masa populara' care va fi amenajata in Parcul Unirii din Alba Iulia, vor fi distribuite 6.000 de caserole cu friptura de porc si carnati, cu o mie de portii mai putine decat anul trecut, suma alocata in acest sens fiind de aproximativ 44.000 de lei. Mancarea, care a fost pregatita la un hotel de lux din Alba Iulia, va fi distribuita in mai multe puncte amplasate in parc, sub supravegherea politistilor locali, pentru a evita aglomeratia.

Oaspetii care vor veni la Alba Iulia de Ziua Nationala vor putea sa circule cu autobuzele Societatii de Transport Public pe orice traseu, achitand pretul unui singur bilet, respectiv 1,8 lei, care va fi valabil pe tot parcursul zilei, indiferent de numarul de calatorii efectuate.

Un tricolor format din fumigene, steaguri inalte de cinci metri cu stemele provinciilor istorice romanesti, precum si anul '1918' scris din oameni sunt coregrafiile pe care voluntarii le-au pregatit pentru actiunea de la Alba Iulia.

Cea de a doua parte a Zilei Nationale este dedicata concertelor. Spectacolul intitulat 'Suflet romanesc' ii va reuni pe Nicolae Furdui Iancu, Veta Biris, Sava Negrean Brudascu, Nicoleta Voica, Daniela Condurache, Floarea Calota, Ionut Fulea, Ioan Bocsa, Leontina Farcas, Roxana Reche, Catalin Hasa, Dorina Narita, Nicolae Tuhut, Maria Filimon, Grupul instrumental 'Codru de Romania', Grupul instrumental 'Crai Nou' si Ansamblul 'Augustin Bena'.

Dupa 'Hora Unirii' este programat focul de artificii, costurile acestuia ridicandu-se la peste 13.000 de lei.

Pe scena amenajata in zona Casei de Cultura a Sindicatelor vor concerta trupele Zdob si Zdub si Holograf, pentru prestatia carora s-au alocat de catre Consiliul Local 40.000 de lei, respectiv 42.000 de lei.