Lucrarile de reabilitare a strazilor din Centrul istoric al Capitalei vor fi finalizate pana pe 6 decembrie, de Mos Nicolae, a declarat joi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit Agerpres.

"Strazile din Centrul istoric vor fi gata cat de curand, cu ocazia aprinderii luminitelor orasului de Mos Nicolae", a spus Oprescu. Dupa aceea, a continuat primarul general, "ne apucam de case, pentru ca refacerea Centrului istoric are mai multe dimensiuni".

Reabilitarea Zonei Pilot a Centrului Istoric cuprinde 16 strazi: Caldarari, Covaci, Filitti, Franceza, Gabroveni, Lipscani, Sf. Dumitru, Pasajul Francez, Pictor Tonitza, Postei, Selari, Sepcari, Smardan, Soarelui, Stavropoleos, Zarafi.

Reabilitarea strazilor din Zona Pilot a Centrului Istoric se face atat din punct de vedere al retelei stradale, cat si din punct de vedere al retelelor de apa, canal, gaz, electricitate, comunicatii electronice Netcity, telefonie, iluminat public.

In urma masurilor dispuse de primarul Sorin Oprescu, reabilitarea infrastructurii de utilitati publice este realizata de Primaria Capitalei in colaborare cu detinatorii retelelor de utilitati pe cheltuiala acestora, rezultand o economie de 10 milioane de euro fata de valoarea contractului semnat in 2006.