Zeci de politisti si jandarmi, precum si ofiteri de informatii se afla la acest sfarsit de saptamana in orasul Roznov (jud. Neamt), unde monitorizeaza parastasul de un an de la moartea interlopului Gheorghita Mararu, transmite Agerpres. Pe 14 noiembrie 2010, Cristian Chilat, zis Falau, a intrat inarmat cu un pistol in ''Cafe Latino'' din Piatra Neamt, unde l-a impuscat mortal pe Mararu si l-a ranit pe fratele acestuia, Bogdan Mararu.

O mie de persoane au fost la inmormantarea interlopului (2010)Foto: Agerpres

In cursul diminetii, familia lui Mararu a participat la slujba de pomenire organizata la biserica cimitirului unde este inmormantata victima. La mormantul interlopului au venit cateva zeci de prieteni ai familiei victimei.

Agerpres precizeaza ca la masa de pomenire a defunctului sunt asteptate sa participe circa 200 de persoane, intre care rude si prieteni apropiati ai familiei, veniti din toata tara.

Anul trecut, peste o mie de persoane au participat la slujba de inmormantare a interlopului ucis.

Parastasul vine la doar trei zile distanta dupa ce biroul notarial al sotiei ostului sef al IPJ Neamt, Aurelian Soric, a fost incendiat de persoane necunoscute, care au aruncat un cocktail Molotov in interiorul incaperii.

Spatiul este situat intre casa in care locuieste familia Soric si casa in care a locuit Gheorghita Mararu.

Soric a fost exclus din Politie dupa ce a fost acuzat de legaturi dubioase cu clanurile de interlopi din judet. Imediat dupa asasinarea lui Mararu, Aurelian Soric declara, de pe pozitia de sef al Politiei Neamt, ca ''persoanele care dau bani cu camata nu sunt interlopi''.

Soric a sustinut ca nu a avut nicio legatura cu familia Mararu spunand, cu ochii inlacrimati, ca presa isi bate joc de familia sa. El sustinea ca Gheorghita Mararu nu poate fi interlop pe motiv ca da bani cu camata.

Intr-o conferinta de presa sustinuta in 16 noiembrie 2010, Soric a lansat acuzatii grave asupra magistratilor, sustinand ca sunt si procurori care dau bani cu camata si la adresa lucratorilor din serviciile secrete care nu si-au facut treaba si nu l-au monitorizat pe Chilat (citeste Raportul MAI in acest caz).

Presedintele Traian Basescu declara dupa asasinatul de la Piatra Neamt ca toate structurile guvernamentale au fost atentionate de unul dintre serviciile de informatii despre situatia de la Neamt: "acolo unde auziti de disputele clanurilor acolo exista o problema in relatia politiei cu aceste clanuri". Seful statului le-a adresat un mesaj si sefilor din Politie care amenintau ca demisioneaza daca inspectorului sef de la Neamt va fi destituit: "Sa-si dea demisia"

Pe 14 noiembrie 2010, Cristian Chilat, zis Falau, a intrat inarmat cu un pistol in ''Cafe Latino'' din Piatra Neamt, unde l-a impuscat mortal pe Mararu si l-a ranit pe fratele acestuia, Bogdan Mararu.

Falau a fost condamnat la 16 ani de inchisoare.

Potrivit anchetatorilor, intre agresor si victime au existat relatii conflictuale de-a lungul anilor, care au degenerat in violente si incendieri de autoturisme de lux.