Senatorul UNPR Cezar Magureanu, care apare in inregistrari video din 2009 la o petrecere a clanului "Butoane", imbratisandu-se cu liderul gruparii, a declarat, marti, raspunzand unor intrebari, ca "exista prezumtia de nevinovatie", mentionand ca el este foarte popular si merge des la petreceri in Giurgiu, pentru a socializa cu oamenii, relateaza Mediafax.

Cezar MagureanuFoto: Agerpres

El a tinut sa mentioneze ca nu poate spune ca exista "un clan Butoane", dar membrii acestei familii sunt locuitori ai municipiului Giurgiu, iar el ii respecta la fel ca pe toti giurgiuvenii.

Intrebat daca nu este deranjat de faptul ca imaginea sa este asociata, in contextul recentului scandal legat de uciderea baschetbalistului american, cu imaginea acestui clan, Magureanu a raspuns: "Exista premisa de nevinovatie".

"Exista prezumptia de nevinovatie. Eu nu stiu o instanta sa fi dat ca el e camatar, ca a facut crima, ca a facut lucruri care contravin legilor tarii... Se vorbeste, gura lumii nu poti s-o inchizi. Eu ce sa fac acum? Sa-mi dau demisia din Senat? Sa-mi dau demisia din partid? Mai grav e ceea ce s-a intamplat, in momentele acestea grave pentru tara, mai ales pentru municipiul Giurgiu", a declarat Magureanu.

Intrebat daca nu este deranjat de faptul ca exista inregistrari video, difuzate de televiziuni de stiri, cu el primind dedicatii la o petrecere cu manele organizata de "clanul Butoane", senatorul a raspuns: "Mie nici nu-mi plac manelele. Nu poti insa sa-i opresti sa-si faca mendrele".

"Acea locatie era in afara orasului Giurgiu, pe ruta Bucuresti-Giurgiu. Nu era nicio nunta a lui Grecu, era ziua lui de nastere. Am fost invitat telefonic, nu am vrut sa ma duc, dar am oprit la benzinarie sa alimentez masina si cativa din anturajul lui au venit la mine: domnul senator, haideti ca e ziua lui Grecu Octavian, haideti sa ne faceti si noua fala. Asa zic tiganii. Ce sa mai zic? Cand am intrat inauntru nu-mi venea sa cred - ce muzica era ... ca mie nu-mi plac manelele. Daca a zis si pentru domnul senator ... Am zis eu 'Canta-mi pentru mine?' Poti sa-i opresti pe ei sa-si faca mendrele?", a mai spus senatorul Cezar Magureanu.

El a spus ca, daca nu ar fi existat cazul legat de baschetbalistul american, nimeni nu ar fi vorbit despre "clanul Butoane".

"Regret ceea ce s-a intamplat, fiindca nu se auzea atat de mult de acest Butoane, Grecu Octavian si familia lui. Pentru mine sunt cetateni ai municipiului Giurgiu si eu ii indragesc pe toti, indiferent ca e roman sau tigan", a mentionat senatorul UNPR.

Magureanu a mai spus ca el participa la multe petreceri in Giurgiu, pentru a fi in mijlocul oamenilor.

"Acest Grecu Octavian, zis Butoane, e giurgiuvean... Suntem aproape cam de o seama. Am copilarit, ii cunosc. Giurgiu e un oras mic, toata lumea ma cunoaste. Dar eu nu ma disculp, ce am cautat acolo. Eu sunt ales de catre cetatenii Giurgiului. Eu nu m-am dus in alta localitate sa fac un chef sau sa fiu invitat de lumea interlopa. Il cunosc de foarte mult timp, de copil il cunosc pe Grecu Octavian. Nu vin sa ma disculp acum, sa spun ce am cautat acolo", a declarat el.

"Eu ce pot sa fac? Sa-mi dau demisia din Senat? Sa-mi dau demisia din partid?", a mai spus Magureanu.

Senatorul Cezar Magureanu apare in inregistrari video din 2009, cand era membru PDL, participand la o petrecere organizata de liderul gruparii "Butoane", Octavian Grecu, la care se canta manele, una fiindu-i dedicata chiar parlamentarului.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminica dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti, unde a fost adus in urma unei agresiuni petrecute intr-un local din Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo.

Principalul suspect in cazul agresiunii, Ionut Tanasoaia, s-a predat Politiei din Giurgiu, luni dimineata, fiind retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore de procurori, sub acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si lovituri cauzatoare de moarte. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu.

Ionut Adrian Tanasoaia, tanarul care l-a lovit pe baschetbalistul american intr-un local din Giurgiu, ar fi un apropiat al lui Florin Grecu, unul dintre fiii liderului gruparii "Butoane", agresorul sportivului postand, pe Facebook, si o fotografie alaturi de Florin Grecu, scrie prosport.ro.

Ionut Adrian Tanasoaia are profil pe Facebook, unde isi spune "Gypsy Gypsanu", el avand postate mai multe fotografii cu el in diferite ipostaze.