Avocata Claudia Silinescu Gherbovan, pusa sub acuzare in dosarul Barsan, a fost pentru 12 ani judecator. Avocata, suspecatata ca a intermediat mita, a fost judecator chiar la ICCJ, la aceeasi instanta unde activeaza cele doua judecatoare cercetate de DNA. Presa consemneaza ca avocata Silinescu este nepoata fostului general SIE, Tudor Constantin Silinescu. Silinescu, decedat in 2007, care a detinut functia de consilier al fostului premier Adrian Nastase.

Claudia Silinescu GherbovanFoto: captura foto

Claudia Silinescu Gherbovan a fost pusa oficial sub acuzare de catre procurorii DNA. Avocata a fost audiata vineri, 7 octombrie, la sediul DNA, unde a luat la cunostinta ca este acuzata de cumparare de influenta. Potrivit unor surse judiciare citate de agentiile de presa, avocata Silinescu ar fi fost cea care ar fi transmis judecatoarei Gabriela Barsan “cadouri constand in excursii in strainatate si folosirea, de catre fiul judecatoarei, a unui apartament in Paris al avocatei”.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca judecatoarea Barsan este suspectata ca ar fi luat mita pentru a interveni in favoarea proceselor pe care omul de afaceri Gabriel Chiriac le avea la Inalta Curte. Claudia Silinescu Gherbovan si sotul ei Radu Gherbovan – Silinescu detin casa de avocatura Gherbovan – Silinescu. Potrivit CV-uluioficial, Claudia Silinescu Gherbovan este absolventa de drept, iar in perioada 1984-1996 a fost judecator. Dupa 1996 a intrat in avocatura. In CV-ul oficial se mentioneaza si ca este judecator la Romanian International Chamber of Comerce.

In 2008 presa consemneaza ca Claudia Silinescu Gherbovan si sotul ei Radu Gherbovan – Silinescu au fost judecatori la Inalta Curte de Casatie si Justitie, adica la aceeasi instanta unde activeaza judecatoarele Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu.

Claudia Silinescu Gherbovan este nepoata fostului general Tudor Constantin Silinescu, fost adjunct al sefului SIE, Ioan Talpes. In 2003 cotidianul Adevarul nota ca, dupa ce a fost trecut in rezerva din cadrul SIE, Tudor Constantin Silinescu a ocupat functia de consilier al premierului Adrian Nastase pe probleme de securitate si servicii de informatii, ulterior fiind numit sef al Garzii de Mediu. Tudor Constantin Silinescu a decedat in octombrie 2007. Vezi aici detalii despre Tudor Constantin Silinescu

Numele avocatei Claudia Silinescu Gherbovan este citat si intr-o discutie oficiala in cadrul Parlamentului Romanei. Site-ul Camerei Deputatilor consemneaza faptul ca in 1999 Claudia Silinescu Gherbovan a fost scoasa de sub urmarire penala alaturi de alti judecatori intr-o ancheta ce viza adoptiile ilegale din Romania si disparitia unor dosare. Vezi detalii aici

Claudia Silinescu Gherbovan a refuzat sa faca declaratii la iesirea de la audierile de la DNA. HotNews.ro a incercat sa o contacteze pe avocata Claudia Silinescu Gherbovan la numerele de telefon indicate pe pagina de internet a cabinetului de avocatura dar fara succes.