Vaccinarea în universități. Rectorul UBB: Platforma de programări este făcută fără cap, o catastrofă. Ne transformă în call center / Rectorul Universității București: Există și o mare inechitate

de I.H.     HotNews.ro
Luni, 18 ianuarie 2021, 16:37 Actualitate | Educatie


UBB
Foto: Facebook
Platforma de programări pentru cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare le-a creat probleme serioase și universităților. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, spune că platforma a fost făcută "fără cap" și este "o catastrofă", pentru că pune instituțiile cu mii de oameni în situația în care, după ce le fac conturi angajaților, să îi programeze pe fiecare în parte. El a declarat pentru HotNews.ro că a semnalat STS încă de vineri că ar trebui să existe posibilitatea ca fiecare să se poată programa la vaccinare, după ce instituția l-a înscris pe platformă. La rândul său, Marian Preda, rectorul Universității București, semnalează și o inechitate: "În București ar trebui să fie mai multe doze de vaccin și mai multe centre să se poată merge pentru că degeaba sunt locuri departe în țară dacă noi nu putem ajunge la ele".

Rectorul UBB spune că platforma nu este gândită bine pentru instituții mari, cu mii de oameni, nu pot programa atât de multe persoane, după ce au creat conturile pentru toată lumea.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca are în jur de 4.000 de angajați, iar rectorul spune că peste 70% dintre ei și-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina.

El afirmă că, în week-end, au lucrat câteva sute de oameni de la toate facultățile pentru a putea face înscrierile în platforma de vaccinări, fiind nevoiți să sune pe fiecare în parte și să îi întrebe unde și când vrea să se vaccineze.
 • "Logic ar fi fost ca oamenii să fie încărcați în platformă de către noi, apoi ei să își poată accesa individual contul și să își facă singur programarea.
 • Este o catastrofă platforma, merge foarte greu. De sâmbătă am început procedura și am reușit să înregistrăm peste 1.000 de persoane. Este foarte greu, pentru că trebuie sunat apoi fiecare om și să îi spui ce opțiuni sunt și el să aleagă unde și când vrea să se programeze la vaccinare și tu să i-o bifezi. Ne transformă într-un fel de call center, când soluția era simplă - universitățile să facă acele conturi pentru toată lumea, după care fiecare să poată să își acceseze contul și să se programeze", a declarat Daniel David, pentru HotNews.ro.
El a spus că procedura informatică ar fi fost foarte simplă, astfel încât fiecare să își poată accesa contul și să caute când și unde sunt locuri libere pentru a se putea vaccina.
 • "Ori ne pune pe noi, ca instituție, să facem programări, să îi ținem la telefon în timp ce căutăm ce centre sunt disponibile. Este fără cap.
 • Cu aceeași problemă se confruntă și celelalte universități, mai ales marile centre. Dacă ai 500-600 de oameni, te descurci, oarecum, dar când ai diferențe între sute și mii, se aruncă în haos instituția", a mai afirmat rectorul UBB.
El spune că a luat legătura încă de vineri cu reprezentanții STS, care le-au dat dreptate și le-au transmis că "se va lucra la asta". "Mie mi se pare că se putea rezolva dacă se voia. Astăzi le-am trimis și o adresă oficială, pentru că până acum discuțiile au fost la telefon", a mai spus David, subliniind că o mare problemă este legată și de lipsa locurilor în marile orașe.

Rectorul Universității București: Sunt inechități în sistem

Marian Preda, rectorul Universității București, spune și el că lucrurile ar fi putut fi mult mai clare și semnalează două mari probleme: faptul că angajații nu își pot accesa conturile după ce au fost înregistrați de universitate, pentru a se putea programa și lipsa locurilor și a vaccinului în București.
 • "În primul rând, după părerea mea, lucrurile ar fi trebuit să fie mult mai clare. Sunt tot felul de inechități în sistem.
 • Prima problemă este că nu avem unde să programăm oamenii în București sau în jurul Bucureștiului și asta este o inechitate foarte mare între cei din București și cei din alte orașe, care găsesc locuri la ei.
 • Colegii mei din universitate, dar și de la alte universități din București sunt frustrați pentru că cei din alte orașe, de la universități mai mici, care au și angajați mai puțini, și au fost mai ușor de introdus în sistem, au și unde să se vaccineze.
 • La noi nimeni nu se poate programa pentru că nu avem oportunități. Și numărul mare de persoane - mii de oameni - este destul de complicat să programezi. Unii ar fi vrut să meargă în Ilfov sau în Giurgiu, de exemplu, să se vaccineze, dar e foarte greu să vorbești cu fiecare și să îi faci programarea.
 • În București ar trebui să fie mai multe doze de vaccin și mai multe locații în care să se poată merge, pentru că degeaba sunt locuri departe în țară dacă noi nu putem ajunge la ele", a declarat pentru Hotnews.ro rectorul Universității București.
El a precizat că în jur de 65% dintre angajații universității și-au arătat disponibilitatea de a se programa.

Despre procentul personalului din învățământ care vrea să se vaccineze: "Nu arată a România educată"

Doar 45,06% din totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar au transmis că vor să se vaccineze, a anunțat vineri Ministerul Educației, argumentând că multe persoane nu au răspuns nici da, nici nu, pentru că perioada de interogare s-a suprapus cu vacanța. În ceea ce privește mediul universitar, 59,64% din totalul de angajați au răspuns că sunt dispuși să se vaccineze. În total, 167.977 de angajați din sistemul național de învățământ și-au declarat, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare.

Comentând aceste cifre, care, per total, arată că mai puțin de jumătate dintre angajații din sistemul de învățământ din România ar vrea să se vaccineze, profesorul Daniel David a apreciat că este un procent mic "pentru ce ar trebui să însemne o România educată".

La UBB, intenția de vaccinare împotriva COVID-19 este de peste 70 la sută, iar rectorul spune că asta nu înseamnă că cei 30% sunt toți împotriva vaccinului. Unii sunt indeciși, alții probabil sunt împotriva vaccinului și mai este o categorie care nu a avut timp să se exprime în cele câteva zile pe care le-a avut la dispoziție pentru a da un răspuns.

El crede că procentul este ceva mai mare, și la nivel național, dar, chiar și așa, "nu arată a România educată".

Care sunt explicațiile lui Daniel David, profesor de Psihologie:
 • "De obicei, oamenii care își dezvoltă tot felul de teorii conspiraționiste puternice și au păreri sunt într-o zonă educată.
 • Cei care sunt mai puțin educați de obicei au tendința să asculte încă de experți.
 • Cei care au o educație avansată sunt iarăși sensibili la cei cu expertiză, știu să asculte și de experți din alte domenii, dar cei care se află într-o zonă medie și superioară, dar fără să fie în zona de expertiză, se simt îndrituiți să aibă opinii despre orice, se pricep la orice, citesc ei lucrurile, le interpretează. Așa se dezvoltă foarte ușor, nevalorizând experții, teoriile conspiraționiste.
 • Ați văzut acele cursuri de numerologie, astrologie, în licee, și culmea, unora nu li se părea nimic aiurea".

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


31750 vizualizari

 • +4 (18 voturi)    
  au dreptate in problemele semnalate (Luni, 18 ianuarie 2021, 16:55)

  AM1981 [utilizator]

  si eu am avut aceiasi impresie cand am accesat platforma, pare construita pe structura un cont - un utilizator, nu si pentru instituții, etc.
  In prima etapa cand doar instituțiile medicale puteau programa, tu ca persoana înscrisa de institutul medical nu puteai nici sa schimbi, anulezi, sau sa confirmi programarea.
  Primeai doar un email in care erai informat de data si loc si daca vrei sa anulezi sa confirmi cu 24h înainte...cea ce oricum nu era posibil pentru ca contul si programarea era făcută pe instituție.
  Mai trebuie facute câteva ajustări si cred ca va fi utilizabila pentru etapa 3.
  • +4 (20 voturi)    
   romanilor le place sa se planga (Luni, 18 ianuarie 2021, 18:20)

   AltJ [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

   da, lipseste o functionalitate de import in masa care e necesara.

   dar nu e ca si cum cineva stia forma finala a aplicatiei. pentru o aplicatie dezvoltata rapid e normal sa nu aiba functionalitatea de bulk-import. se intampla si in firme private, unde e ceruta si se prioritizeaza. dar de aici pana la 'catastrofa' arata ori o mentalitate de om care nu intelege domeniul IT dar comenteaza despre el ori chef de rafuiala politica desi nu e momentul cel mai bun.
   • +11 (11 voturi)    
    Are (Luni, 18 ianuarie 2021, 19:25)

    Gxg17 [utilizator] i-a raspuns lui AltJ

    Are posibilitatea de import a angajatilor (pt conturile de tip angajator), dar tb programat fiecare individual (manual, oricum nu ar fi avut rost un import aici). Util ar fi fost ca cei importati cu adresa de email sa poata sa-si faca singuri programarea.
    Pt faza 3 nu conteaza functionalitatea, programarile vor fi individuale acolo.
    • +2 (2 voturi)    
     . (Marţi, 19 ianuarie 2021, 3:29)

     Tomato [utilizator] i-a raspuns lui Gxg17

     Exista autentificare cu CNP si telefon daca persoana a fost adaugata deja ca beneficiar.
   • +4 (4 voturi)    
    de unde ami dedus ca ma plang. (Luni, 18 ianuarie 2021, 21:30)

    AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui AltJ

    am zis ca sunt probleme care trebuie rezolvate. Este per total o aplicație buna si intuitiva. Care are unele disfuncționalități care erau de așteptat. Durata de dezvoltare al aplicației foarte mica, poate multe funcții nici nu au avut timp sa fie implementate sau testate suficient si poate nici logica anumitor funcții. In fine, cred ca era mult mai rău daca nu era si trebuia făcut totul telefonic, prin medicul de familie/specialist etc.
   • 0 (0 voturi)    
    Nu, nu le place sa se plângă (Marţi, 19 ianuarie 2021, 12:23)

    Mircea K [utilizator] i-a raspuns lui AltJ

    Faptul că sute de cadre didactice nu se pot programa în etapa a II-a nu e o catastrofă?
  • +1 (1 vot)    
   Eu înțeleg că se fac singuri proști. (Marţi, 19 ianuarie 2021, 18:21)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

   UBB,o universitate renumită în România și în lume,se plânge că Guvernul nu-i dă un program facil de vaccinare,accesibil de orice analfabet?Nu prea înțeleg,este vorba de personalul universității,ori numai personalul care asigură curățenia și întreținerea spațiului?
 • +2 (34 voturi)    
  Platforma e facuta de bugetari de la sts (Luni, 18 ianuarie 2021, 17:08)

  Gryphus [utilizator]

  normal ca e facuta fara cap, doar suntem in Romania si aici calitatea e un moft.


  ei faceau update l;a platforma in ziua in care se lansa

  astazi la spitalele din Bucuresti oamenii erau notati pe hartie, de mana pt ca platforma NU mergea

  si nimeni nu face nimic.
  te astepti la niste explicatii, la o promisiune ca in 2 saptamani va fi totul perfect, nimic
  • +4 (12 voturi)    
   STS (Marţi, 19 ianuarie 2021, 1:00)

   Dinu-I [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   STS este o structura militara (bani buni: solda de grad si functie) si are vreo 2.700 de angajati cu sute de directori (platiti cu solda de general) conform unui participant la un talk-show la o televiziune de stiri. Un al doilea participant a spus ca datele de proiectare n-au fost corecte in special numarul simultan de accesari (clienti) a fost foarte mic/subdimensionat, probabil conform datele furnizate de client (MS sau DSP). In sfasit al treilea a banuit lipsa profesionalismului IT-istilor stiindu-se ca intr-o unitate militara trebuie sa ai dosar "beton" (PCR), expertiza si experienta mai putin conteaza.
   Cred ca ambii au dreptate plus, as adauga, "dolcentele farniente" a tuturor bugetarilor: timpul trrece, leafa merge, noi cun drag muncijm. Se stia de vaccinare de cel putin cateva luni !
   • +2 (8 voturi)    
    fără un (Marţi, 19 ianuarie 2021, 8:57)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Dinu-I

    STS bun, România era acum parte a Federației Putin.
    Nu zic că n-or fi și acolo, ca la tot ce ține de bugetari (și nu o să-ți vină să crezi că și la privat e cam la fel), pile, cunoștințe și relații dar, majoritatea sunt profesioniști.
    Interesant este că întotdeauna, după ce apare câte-o chestie nouă, imediat sar ”strălucitorii” din domeniu cu critici care îi desfințează pe autori. Dacă făceau ei ...
 • -11 (23 voturi)    
  Hopaaa... nu mai este „mirobolantă” platforma? (Luni, 18 ianuarie 2021, 17:10)

  Tayen [utilizator]

  Nu se poate....
 • -11 (25 voturi)    
  mda (Luni, 18 ianuarie 2021, 17:23)

  noi2013 [utilizator]

  daca iti pui intrebari si nu vrei sa mergi din prima cu turma esti obigatoriu asimilat cu ne-educat si conspirationist.....
 • -12 (16 voturi)    
  aclo la sts îi șef ditai gheniralu (Luni, 18 ianuarie 2021, 18:03)

  di livio [utilizator]

  numit de fikusz...amu vrusei să zic ceva de tov. col. coord. nea Gheorghiță, genialu organizator...da tră să cer voie...alo, Hotnews, pot să zic ceva de Sf. col. coord. vaccinare?...nu?...înțelesei, nu-i voie, renunțai dacă nu-i voie...revin la articole cu Teodosie, aclo-i voie
  • +4 (4 voturi)    
   da măi, (Marţi, 19 ianuarie 2021, 9:04)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui di livio

   ai perfectă dreptate. Când te gândești ce bine era dacă la STS era numit un ditamai generalul de hamsterul flaușat, aka dragnea. Și ce Românie asfaltată aveam cu veorica vasilica prim ministresată. Și ce tramvaie turcești aveam dacă fierea era primare de București. Așa e. Ai dreptate.
 • +11 (11 voturi)    
  Falsă problemä (Luni, 18 ianuarie 2021, 18:36)

  Mihai1969 [utilizator]

  Nu puteau fi inregistrate-validate niste CNP-uri ca apartinand unor persoane din invățământ și mai apoi fiecare să se descurce cu contul propriu (generare, programare, ora etc.) că doar suntem România Educată ? Iar personalul didactic auxiliar care nu se descurcă putea fi ajutat... Orele online cum se țin, că n-o fi mai complicat decât crearea unui cont... Și asta putea fi făcut din timp că se știa...
 • 0 (22 voturi)    
  Pe ce loc se afla UBB... (Luni, 18 ianuarie 2021, 18:40)

  Cataleya [utilizator]

  ...printre universitatile din Europa si din lume?

  Sau asemenea intrebari nu va preocupa, d-lor rectori?
  • -3 (21 voturi)    
   hai sa aruncam cu noroi (Luni, 18 ianuarie 2021, 19:11)

   doejohn [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Daca e sa compari cu finantarea pe care o primeste, crede-ma ca sta bine. Sunt domenii de la UBB care sunt in topuri. In plus, sta si bine la atras proiecte si fonduri UE.
   • +2 (16 voturi)    
    Noroi? (Luni, 18 ianuarie 2021, 21:19)

    Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui doejohn

    In plan international, pe anul 2020:

    " Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca este mentionata pe locul 862."

    Si mai ai tupeu sa amintesti de noroi?
    Locul 862!!!???
    Alooo?
    • +3 (9 voturi)    
     UBB este prima din RO (Luni, 18 ianuarie 2021, 22:49)

     panduru [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

     iinaintea Unibuc, Politehnica Buc si foarte departe de taraba lui rudotel.
     Considerand nr total de univ din lume, UBB este in primele 3.5%, ceea ce nu cred ca e asa de rau.
     Citat din Times Higher Education:
     "There are a number of good universities across the Eastern European region, many with long and impressive histories such as Peter the Great St Petersburg Polytechnic University in Russia, Eötvös Loránd University in Hungary and Babeş-Bolyai University in Romania."
     • -3 (3 voturi)    
      subiectu era cașchetărimea setesistă (Marţi, 19 ianuarie 2021, 10:19)

      di livio [utilizator] i-a raspuns lui panduru

      plătită gras să facă nimic...și cînd face ceva face prost, ăsta era subiectu...apare nenea seku și deviază subiectu la UBB, manualu sekuristic de dezinformare, superb exemplu, jo napot kivanok...mă mir că nu l-a băgat pe Teodosie, sigur BOR îi devină că nu mere platforma...tare mă mir că nu-s popii de vină că nu mere vaccinarea...nu s-a dat ordin încă, tăt se face la ordin
 • +2 (24 voturi)    
  grade si stari (Luni, 18 ianuarie 2021, 18:44)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Baietii de la STS sunt de fapt ofiteri de informatii.
  Dl presedinte a lasat toata organizarea vaccinari armatei si baietilor cu ochi albastrii care au IQ-ul mediu al acestei tari, adica mic. La ce va asteptati?
  Totusi, la o atat de mare tampenie crasa ,nu ma asteptam nici eu. Am ramas interzis vazand ce declara rectorii....
  Daca aduceam studentii din anul 2 de la informatica ,iesea mai bine platforma, dar ei nu au voie sa umble cu date secrete.....
  • +2 (10 voturi)    
   Hai nu ma-nebunii, chibitii de pe margine ! (Marţi, 19 ianuarie 2021, 8:20)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   Fa matale o platforma care integreaza bazele de date ale Ministerului de Interne si ale Ministerului Sanatatii si pe urma mai vorbim. E usor de dat din gura, ca romanu prost si care se pricepe la toate.
 • +11 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 18 ianuarie 2021, 18:47)

  [anonim]

  • -1 (5 voturi)    
   lipseste ceva (Luni, 18 ianuarie 2021, 21:38)

   AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui

   ce m-ar împiedica pe mine ca om simplu sa îmi fac cont si la CUI angajator sa pun de ex. un CUI de la o firma din cele indispensabile (alimentare cu apa, energie, salubrizare).
   In acest mod mai trebuie sa interogheze o baza de date, cea a ANOFM, pentru confirmare.
   • +1 (3 voturi)    
    . (Marţi, 19 ianuarie 2021, 3:31)

    Tomato [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

    faptul ca firma nu te-a adaugat ca beneficiar.
   • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 ianuarie 2021, 7:20)

    [anonim] i-a raspuns lui AM1981

    • +3 (3 voturi)    
     nu toată (Marţi, 19 ianuarie 2021, 9:08)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui

     lumea are dreptul să acceseze REVISAL. Accesul este foarte limitat.
   • +1 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 ianuarie 2021, 8:01)

    [anonim] i-a raspuns lui AM1981

  • +1 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 ianuarie 2021, 8:02)

   [anonim] i-a raspuns lui

 • +7 (15 voturi)    
  Nu inteleg (Luni, 18 ianuarie 2021, 18:49)

  luxian [utilizator]

  Cunosc profesori care si-au facut programare singuri, dupa ce au fost adaugati ca si beneficiari de catre institutia de invatamant. Ba chiar unii si-au anulat programarea facuta de catre scoala, si au facut in alta data.
  De ce crede rectorul UBB ca nu se poate?
  Au fost niste probleme temporare cu platforma?
 • +2 (16 voturi)    
  >>>> (Luni, 18 ianuarie 2021, 19:24)

  chhe [utilizator]

  Cred ca acest rector trebuia sa apeleze la un adolescent de pe strada sa-l ajute sa se initieze intr-ale informaticii. Ceea ce spune el sunt aberatii. Si a mai si lucrat in weekend, va dati seama ce nenorocire?
  • -2 (12 voturi)    
   //// (Luni, 18 ianuarie 2021, 19:38)

   GemstonePig [utilizator] i-a raspuns lui chhe

   ``când soluția era simplă - universitățile să facă acele conturi pentru toată lumea, după care fiecare să poată să își acceseze contul și să se programeze", adica el vrea sa le faca un cont , fiecare sa intre apoi in contul creat de ei cu parola etc etc pai nu mai bine daca stie sa intre sa bage o parola atunci sa-si faca singur contul si se programeaza cand gaseste si poate?! domnu rector propune o birocratie in plus sa fie si ei UBB bagati in seama dar nu prea mult sa nu oboseasca dar totusi sa depinzi de universitate
   • +6 (12 voturi)    
    Nu prietene , nu poate sa-si faca (Luni, 18 ianuarie 2021, 21:22)

    kokos [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

    fiecare contul pentru ca asa si-ar face oricine . Asa cum e gandita , e foarte bine , universitatea adauga angajatii si fiecare intra si se programeaza cand vrea , pentru ca , ce sa vezi , chiar e posibil lucrul asta , desi rectorul habar n-are.
 • +7 (15 voturi)    
  E plină țara de critici! (Luni, 18 ianuarie 2021, 21:14)

  Apopica [utilizator]

  Cine nu-i lasă pe cei din mediul universitar să vină cu produse software alternative, care să înlocuiască platforma făcută, vezi doamne, fără cap? Nu cred că sunt foarte aglomerați în perioada aceasta, la câtă școală fac...Spunea domnul rector David că universitatea pe care o conduce are ”decât” 4000 de angajați. Și mai include și o facultate de profil informatic! De criticat e foarte simplu...
  Sunt convins că, totuși, platforma aceea a fost creată pe baza cerințelor Ministerul Sănătății, INSP, etc. Cei care au făcut-o nu au făcut-o ”fără cap” de capul lor! Au făcut-o cum li s-a cerut. Iar modificările aplicate continuu, în timp ce platforma funcționează, e firesc să provoace întreruperi. Să ne gândim la următoarea situație: cum poți repara motorul unei mașini fără să-l oprești?
 • -3 (7 voturi)    
  UBB (Marţi, 19 ianuarie 2021, 0:08)

  Casargoz [utilizator]

  Am intrat de curiozitate pe platforma UBB ca sa văd subiectele de admitere.
  Sunt mult peste nivelul altor facultăți din top 100.
  Vorbim de admitere nu de absolvire.
  Competente exista. Așa ca rectorul este îndreptățit sa aibă pretenții.
  • +2 (2 voturi)    
   cred ca ar trebui sa verifici (Marţi, 19 ianuarie 2021, 10:15)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

   si nivelul la absolvirea cursurilor, pentru a-ti face o parere obiectiva. De asemenea, ar trebui sa te informezi despre programele de cercetare si descoperirile facute de UBB.
   Si cati din absolventi sunt recrutati inca de pe bancile facultatii si de catre cine.
 • -2 (8 voturi)    
  Doamne fereste de un razboi (Marţi, 19 ianuarie 2021, 0:49)

  Zapateado [utilizator]

  Că cu specialisti ca astia de la STS ne bate si Andorra.

  Iar papagalul de Voiculescu si-a si gasit cand sa-si doreasca sa fie Ministrul Sanatatii. Nu mai bine ramanea viceprimar?
  • +5 (5 voturi)    
   Altul care se pricepe ! (Marţi, 19 ianuarie 2021, 8:23)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui Zapateado

   Esti cumva de la psd ? Ca acolo s-au adunat toti inteligentii si cinstitii din Romania.
   • -1 (5 voturi)    
    Mai bine convinge-ne tu de ceva (Marţi, 19 ianuarie 2021, 12:32)

    Zapateado [utilizator] i-a raspuns lui Idealistu

    Convinge-ne tu că toti inteligentii s-au adunat la STS si fac niste softuri de crapă Bill Gates de ciudă.
 • +9 (9 voturi)    
  Rectorii (Marţi, 19 ianuarie 2021, 1:18)

  Dinu-I [utilizator]

  Daniel David - rector UBB Professor of Clinical Psychology and Psychotherapy si
  si Marian Preda - retor UB si Professor of Sociology
  Ambii sunt doctori in stiinte (Ph.D.) cu sporul aferent si desigur si spor de calculator ca orice bugetar.
  Du,pa cum spunea Min. Sanatatii Vlad Voiculescu spunea ca platforma e foarte intuitiva. O fi valabila aceasta afirmatie si pentru acesti doi rectori ?
 • -2 (4 voturi)    
  pe langa (Marţi, 19 ianuarie 2021, 8:26)

  Cetateanu [utilizator]

  In speranta ca STSu se uita la ce se scrie despre el, si mai si corecteaza!
  Dupa 3 ore de chin am reusit sa aflu ca trebuie sa sterg istoria, deoarece n-a mers de la inceput, ca sa ma pot loga.
  Bai, daca am 10 oameni pe persoana fizica, si gasesc 10 locuri de ce nu pot sa-i inregistrez simultan??? Sa ma trezesc ca pe urmatorii trebuie sa-i pun , in cazul cel mai bun, dupa o ora sau cateva zile, ca se terminara locurile in timp ce ma frec cu du-te vino!!
  • +3 (3 voturi)    
   chestia cu istoricul (Marţi, 19 ianuarie 2021, 10:11)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu

   este afisata in primul ecran, inainte de a te loga.

   Daca ti-au trebuit 3 ore sa descoperi chestia asta... ce vina are programul?
 • -4 (4 voturi)    
  Adevarata cauza (Marţi, 19 ianuarie 2021, 9:51)

  valll [utilizator]

  Cred ca "deranjamentele" sunt simulate, pentru ca nu au vaccinuri suficiente si nici nu au organizat centrele de vaccinare. Preferand sa-si ascunda neputintele, arunca vina pe tehnicieni si chinuie populatia.
  Era normal ca cei inscrisi sa obtina numere de ordine si sa fie anunti atunci cand cand se pot vaccina.
  Adevarata defectiune a fost in conceperea acestei campanii. Aici a fost deficitul de inteligenta
 • +2 (4 voturi)    
  se poate mult mai simplu (Marţi, 19 ianuarie 2021, 10:30)

  MrOpinie [utilizator]

  Contul pe platforma se putea crea mult mai devreme. Eu mi-am facut cont cu vreo saptamana inainte, mi-am introdus beneficiarii si am asteptat sa se dea drumul la programari... Precizari:
  - platforma suporta import de date - creare beneficiari in bulk
  - conturile se puteau crea de catre beneficiari direct si apoi se puteau singuri asigna la un angajator pe baza unui cod primit de la aceastia - cod generat de platforma angajatorului.
  - programarile le poate face angajatorul sau beneficiarul (logare cu CNP)
  - toate lucrurile acestea nu sunt documentate undeva, le-am descoperit singur - un pic complicat pentru cei ce nu au experienta in lucrul cu aplicatiile web
 • +1 (3 voturi)    
  Dati-le timp....totul este nou (Marţi, 19 ianuarie 2021, 14:04)

  Ochiana [utilizator]

  pentru toata lumea.
  Oricat am fi de nerabdatori sa revenim la normal, lucurile nu se vor face batand din palme.Si nici din picior sau tipand unii la altii...cu atat mai putin.
  E nevoie de timp, de rabdare

  Si de un pic de incredere :)
 • 0 (0 voturi)    
  doamne, doamne, ne dadu digitalizarea peste deste (Marţi, 19 ianuarie 2021, 14:25)

  ..13 [utilizator]

  De si-au prins unii pana si urechile in dansa...

  s-a batut mai de mult de ora 15, in ian 15, 2021, si totusi comentariile si nemultumirile inca curg

  Nu ramane decat sa digitalizam, sau sa digitalizati si sa digitalizati!

  totusi la altii cum merge treaba asta???
  • 0 (0 voturi)    
   cica cu incredere te programezi... (Marţi, 19 ianuarie 2021, 20:22)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   desi nu mai sunt locuri disponibile si nici prea multe vaccinuri disponibile in Bucuresti dar in parlament evident ca nu se intampla chestia asta....Parlamentarii sunt cazuri speciale din toate punctele de vedere.

   La cat mai multi speciali draga RO!

   Aia cu sacii in caruta zic celorlalti ca trebe rabdare..
   Adevarat, adevarat va zic eu voua....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by