Ești absolvent de liceu și, cu siguranță, vrei să alegi o universitate, care să-ți asigure, la absolvire, șanse maxime de a-ți construi o carieră frumoasă? Vrei să ai un viitor sigur, să-ți găsești un loc de muncă ofertant și să devii un om de succes? Alege un Lider și vei deveni un Lider!

​Academia de Studii Economice din BucureștiFoto: ASE

Academia de Studii Economice din București, cea mai bună universitate de profil economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, îți oferă oportunitatea de a-ți clădi un astfel de viitor și de a face parte dintr-o comunitate universitară de prestigiu, cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii autohtone. Conform QS World University Rankings 85% dintre absolvenți își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, în domeniul studiat.

Cu o tradiție centenară, Academia de Studii Economice din București este o universitate modernă, care se adaptează constant la cerințele economiei de piață, în strânsă legătură cu cerințele mediului de afaceri. ASE este într-o dinamică permanentă, oferind mereu noi oportunități studenților săi.

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de ranking-urile de prestigiu. Conform celui mai recent clasament de notorietate Times Higher Education World University Rankings, ediția 2021, ASE reconfirmă locul I în România și se situează pe locul 601 - 800 în lume.

”Dragi candidați,

Vă invit să alegeți Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, la absolvirea căreia vă veți bucura de o bună inserție pe piața muncii și de un job de calitate, care să vă ofere o viață profesională frumoasă și împlinită!

Din grijă pentru sănătatea voastră, desfășuram concursul de admitere integral online, pe platforma admitere.ase.ro.

Tradiția și dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunitățile de învățare, numeroasele burse de studii, mobilitățile internaționale, sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piața Romană constituie o opțiune inspirată, sigură și de perspectivă pentru voi! Succes, dragi candidați!” prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector.

Oferta propusă de locuri pentru concursul din septembrie 2020, la învățământul cu frecvență, la distanţă şi cu frecvenţă redusă poate fi consultată pe pagina web dedicată admiterii.

Înscrierile și întregul concurs de admitere se desfășoară exclusiv ONLINE, pe platforma admitere.ase.ro, în semn de grijă și respect față de sănătatea candidaților noștri. Candidații vor încărca documentele de concurs pe platforma admitere.ase.ro, selectând opțiunile pentru programele de studii alese.

Înscrierile încep vineri, 4 septembrie, și se încheie miercuri, 9 septembrie, ora 16.00 (detalii).

Pașii către Admiterea la ASE sunt:

-eseul motivațional;

- testul de competenţă lingvistică - pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină și nu au certificate de competență lingvistică recunoscute de ASE,

- media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).

Proba scrisă eliminatorie de competență lingvistică pentru programele de studii cu predare într-o limbă străină se poate echivala cu certificate de competență lingvistică, recunoscute de ASE. De asemenea, sunt scutiți de susținerea testului de competență lingvistică candidații care au absolvit studiile liceale în limba străină a programului de licență pentru care optează.

Candidații la programele universitare de licență ale ASE, la învățământul cu frecvență, la distanță sau cu frecvență redusă pot urma una dintre cele 12 facultăți ale universității.

Informații complete despre admiterea la ASE pot fi consultate pe pagina dedicată Admitere Licență Septembrie 2020 și pe pagina oficială de Facebook.

Diploma de absolvent al ASE constituie garanția unui viitor sigur și a celei mai bune inserții pe piața muncii. Având în vedere oportunitățile oferite de învățământul desfășurat online sau în forme mixte de interacțiune a cadrelor didactice cu studenții, Academia de Studii Economice din București pregătește deschiderea, în anul universitar 2021-2022, a unor noi centre teritoriale de învățământ la distanță la Focșani, Călărași și Predeal, răspunzând astfel solicitărilor autorității locale și ale pieței de muncă din zonele menționate.

Alege un Lider și vei deveni un Lider!