Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi 24, că au existat multe "voci" care au cerut redeschiderea şcolilor, dar în analiza efectuată au fost identificate "foarte multe riscuri", motiv pentru care s-a luat decizia reluării cursurilor în septembrie, potrivit Agerpres.

Ludovic OrbanFoto: Hotnews

"Astăzi, după o analiză extrem de aprofundată, pentru că au fost foarte multe voci care au cerut redeschiderea şcolilor, am luat această decizie de a menţine suspendate cursurile şi de a relua şcoala în toamnă. Pentru că, în evaluarea pe care am făcut-o, extrem de amănunţită, am identificat foarte multe riscuri în cazul deschiderii şcolilor. Şi lucrurile sunt foarte clare: viaţa, sănătatea elevilor şi profesorilor trebuie puse pe prim plan, în ceea ce priveşte cunoştinţele se poate stabili un mecanism prin care aceste cunoştinţe să ajungă la elevi. Evident, ne propunem clar să închidem anul şcolar şi ne propunem ca examenul de evaluare, de bacalaureat să fie luate, astfel încât să permitem elevilor din clasa a VIII-a, din clasa a XII-a să continue şcoala pe treapta care urmează în procesul educaţional", a declarat Orban la Digi24.

Întrebat ce se va întâmpla dacă un al doilea val al pandemiei va veni în toamnă, Orban a precizat că acesta trebuie să ne prindă foarte bine pregătiţi iar în funcţie de situaţia de la la vremea respectivă, Guvernul va lua toate măsurile care se impun.