Dumitru Miron este noul președinte al Senatului Academiei de Studii Economice. Fost decan la două facultăți de la Academia de Studii Economice și fost secretar de stat la Ministerul Educației, Miron este în prezent profesor pentru disciplinele Comert internațional, Politici comerciale și Mediul internațional de afaceri.

Dumitru Miron, Presedinte al Senatului Universitar ASEFoto: ASE

Noul Președinte al Senatului Universitar al Academiei de Studii Economice din București este prof. univ. dr. Dumitru Miron. Miercuri, 22 ianuarie a.c., la Academia de Studii Economice din București au avut loc alegerile pentru funcția de președinte al Senatului. Pentru un mandat de 4 ani de președinte al Senatului ASE au candidat: prof. univ. dr. Dumitru Miron și prof. univ. dr. Paul Pocatilu.

Potrivit CV-ului postat pe site, prof. univ. dr. Dumitru Miron este cadru didactic la catedra de Relații Economice Internaționale din 1983.

A îndeplinit funcțiile de prodecan, decan (2012-2016), prorector (2000- 2012), secretar de stat în cadrul Ministerului Educaței și Cercetării (2005-2007), președinte al Comisiei de guvernanță universitară a Senatului ASE (2016-2020), membru sau președinte al unor comisii naționale de profil.

În timpul când era decanul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE, Dumitru Miron i-a dat recomandări scrise lui Dan Voiculescu, aflat în închisoare, cu care fusese coleg de catedră, pentru cele 7 dintre cele 10 cărţi scrise de acesta în mai puţin de un an şi jumătate de închisoare.

Contracandidatul lui Dumitru Miron, profesorul Paul Pocatilu, a fost votat pentru funcția de cancelar al ASE-ului în unanimitate de către membrii Senatului.