Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat ministrului Educației Ecaterina Andronescu, în sedința de Guvern de miercuri, să ia în calcul prelungirea vacanței de vară cu o săptămână.

Viorica DancilaFoto: Agerpres

”Vă rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu să luați în calcul începerea anului școlar de la 16 septembrie. Sunt convinsă că este încă măsura așteptată de elevii din România. La finalul ședinței, purtătorul de cuvânt al Guvernului va prezenta actele adoptate în ședință”, i-a spus Viorica Dăncilă ministrului Educației.

Minutul 9.20 din video de mai jos:

În cursul dimineții, ministrul Educației a declarat pentru HotNews că nu există o decizie luată în această privință, dar că va consulta partenerii din comisia de dialog social, adică elevii, părinții și profesorii.

Reamintim că anul acesta anul școlar începe pe 9 septembrie, așa cum a fost stabilit prin structura anului școlar, adoptată în luna februarie prin ordin de ministru, după discuții cu elevii, profesorii și părinții.

Citește și:

Școala ar putea începe cu o săptămână mai târziu/ Patronatele din turism vor prelungirea vacanței, dar părinții și profesorii nu sunt de acord/ Ministerul Educației analizează